Tenk miljø og velg blomster som gir glede i mange år.

Er det ikke deilig nå som snøen smelter og mildværet melder sin ankomst? 

Folk strømmer nå til hagesentre for å skaffe seg frø både til grønnsaker og blomster. Det er også en del hagelag som i disse dager arrangerer frøbytte dager. Sjekk hva som skjer der du bor oversikt over landets hagelag.

Tenk miljø og velg knoller og stauder

Selv om jeg støtter oppunder de norske blomster produsentene så prøver jeg for min egen del å tenke litt på hva jeg kjøper. I fjor kjøpte og plantet jeg over 2000 løker. De blomstret fra februar- juli. Årets spiring er godt i gang og det ser ut til å bli like frodig i år også.

Calla er en fantastisk blomst som jeg for første gang har overvintret i kjelleren. Disse blomstene plantet jeg i mai og de stod fremdeles i blomst da jeg måtte ta pottene inn for vinteren i oktober.

Georginer er en mer kjent løk. Så lenge ikke Skogbrunsneglen får tak i den så blir den stor og frodig i løpet av sesongen.

 

Det var ikke snegler her i år så derfor satt jeg den i bedet. Siste bilde er den dagen jeg tok den opp i november.

Fuksia

Det var vemodig å fjerne blader og blomster for å sette bort planten, men nå i dag har jeg fått pottet de om og gitt de litt gjødselsvann. De får stå i kjelleren litt til, men får lys når plantene begynner å bli aktiv igjen.

Såing av stauder  I år har jeg vært veldig sen med å så stauder. De aller fleste staudene skal ha en kuldeperiode for å spire.  Jeg har derfor hatt frøene i kjøleskapet en måneds tid før jeg plantet de.

Det var veldig deilig å stå ute i hagen å plante i solnedgang midt i februar.                             .sMbJbT+aSrO+ydldSsQgsQ

Som regel sår jeg frøene plastbokser sent på høsten. Jeg bruker de som de har gotteri i.  De er både gode og helt gratis. Igjen gjenbruk er bra.

Veldig viktig at jorda ikke er fuktig for fuktig for da kan frøene råtne.

Dette er fra resultatet fra tidligere år.

Flere så tips her

Frøene blir merket, dekket over og så satt jeg de på et bord under pergolaen. Det er alltid like spennende å se resultatet når de begynner å spire.

Håper at du fikk litt inspirasjon til å produsere dine egene planter.

Ønsker deg en riktig fin vinterferieuke.

Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s