2019- mulighetens år

Hei alle sammen, og riktig godt nyttår. Jeg har virkelig tro på dette året som vi nylig har gått inn i. Vi blir mer og mer opptatt av miljø, kortreist mat, produksjon av egen mat og ikke minst produksjon av egen jord.

Det gleder meg stort at Bymiljøetatene rundt om kring i dette land satser på å etablere flere grønne lunger, samt fornye lekeplassene og parker. Vi nordmenn er glad i å gå fjellet, men vi er ikke så flink til å benytte byens parker.

Her i Bergen gjør Bymiljøetaten en fantastisk jobb med å gjøre lekeplassene til et sted hvor det er aktiviteter fra liten til stor. Pergolaer, pallekarmer for dyrking, grillplasser og treningsapparater blir oftere å se på de gamle lekeplassene fra 70 tallet.

Bymiljøetaten er nå under utvidelse og flere nye ledere er ansatt for å bedre alt fra lekeplasser til den blå grønne strukturen utenfor byens kjerne. 2019 kommer derfor til å bli et fantastisk år for oss bergensere.

For min egen del er dette året også spennende for egen utvikling. Til påske blir jeg uteksaminert som fag tekniker innenfor park og hagedrift. Jeg kan da jobbe med alt fra å designe hager til å være mellomleder i Bergen kommune.

Det er mange ting som jeg har lyst til å bruke min grønne utdannelse til, men jeg er fremdeles usikker på hvor veien kommer til å gå etter dette.

Jeg føler meg veldig privilegert som har fått lov til å jobbe for så mange fantastisk flinke ledere før og under min utdannelse. Det har vært en bratt læringskurve, men utrolig gøy.

 

At jeg skulle få lov til å være hageskribent og -blogger for A pressen i fem år, jobbe for Tv produksjoner, drive hagesenter med Frode Hetlevik og Finn Schjøll og ikke minst jobbe som gartner på Gamlehaugen som er byens desidert vakreste park. Det hadde jeg aldri trodd da jeg for ti år siden fortvilet klødde meg i hodet da vi kjøpte vårt første hus med et villnis til hage. Det er ingen til om at veien blir til mens man går.

Hvor går veien nå? Jeg liker både å jobbe med planter og grave i jorda, men jeg liker også å planlegge hager og ikke minst byrom. Jeg er alltid åpen for spennende prosjekter og samarbeid.

Så ta kontakt hvis du vil ha et samarbeid eller kjenner noen som kan være interessert.

Ny nettside og blogg  Jeg har nå startet opp en ny nettside som heter Hagestyling.no

Her vil jeg legge ut tegninger og planteplaner av prosjekter. Du kan også følge meg på instagram under samme navnet.

En teaser fra noe av det som er og kommer på Hagestyling.no   

skjermbilde 2019-01-07 10.38.46

 

vetås takterasse1Jeg må også ønske deg til lykke med dine mål og drømmer i dette året. Det å drømme er utrolig viktig for uten de så klarer vi aldri å nå de målene som vi ønsker å oppnå. Så stå på, så kommer vi alle der skal du se.

Klem fra Elisabeth

 

4 kommentarer om “2019- mulighetens år

  1. Godt nytt år 😊
    Har du tips til gratis program for hageplan, hagedesign o.l?
    …eller andre gode «verktøy» og tips. Står fast med en skoleoppgave 🤔

    • Hei Marte, det spørs hvor stor skoleoppgaven din er. Sketchup som jeg bruker er ganske krevende å starte med. Den hadde en gratisversjon inntil i høst, men nå tror jeg at det er abonnement. Garden puzzle er veldig enkel og grei. Der importerer du bare et bilde som legger seg bak så overfører du planter. Det er kanskje mest for lek og moro, men jeg har hatt det gøy med den tidligere. Jeg har hørt at det finnes andre lette tegneprogram som er gratis, men vet dessverre ikke navnene på de. Du får bare google. Lykke til med oppgaven.

  2. Heilt enig Elisabeth. Drømme er viktig. Veldig kjekt med dei som vert oppfylt, men kanskje like spennande med dei som følgjer oss gjennom år, og kanskje endrer seg litt undervegs. Du vert nok ein god draumelesar Elisabeth😊 Heldige dei som får draumen sin tegna ned på papir. Eit spennande år du går i møte. Masse lykke til med hagestyling!! Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s