Gresset kan redde liv.

På jobben slår vi gresset en gang i uken, men i skraningene klipper vi det to ganger i året. Det er for at vi er opptatt av at det skal være en boltreplass for våre viktige flygende hjelpere. Gresset var tørt og høyt da jeg begynte å rake det rett før helgen.

A05FL8gfSKW89S1yKIF93A

Litt moro må man ha under slåtten

Mens jeg holdt på med å rake, så tenkte jeg på det var noen med dyr som jeg kunne gi det til. Det er en stor park som vi skal holde, og vi har et hardt program vi skal gjennom hver dag. Så her måtte jeg tenke raskt på et alternativ til komposten. Det er jo trist å kaste noe på komposthaugen som kan nyttes til mat.

Plutselig hørte jeg en stemme som ropte på meg. Jeg skvatt enda mer da det paret som kom joggende forbi meg spurte om de kunne få gresset til hesten sin. Hva sa du?? Er du tankeleser?? Ja selvsagt kan dere det , sa jeg. Måtte jo selvsagt avklare det med sjefen, men han ble også glad for å kunne bidra.

uSYATRhyBoZBlpIaBkgVi rakte opp alt og kjørte det til slotts inngangen slik at de kunne hente det friske, tørre, snegle og plast frie gresset.

Matmangel De fortalte at det var mangel på gress til hestene i fjor, og at de var redd for at det kom til å bli mangel i år også.

Det hadde de jaggu rett i for det ble nett på nyheten i helgen. Det er trist at bønder må sende dyrene sine til slakt for at det ikke finnes gress nok til de.

Det er for få bønder som har slåttemark selv om det gis ut (SMIL) midler til dette. Selv om du ikke har slåttemark kan gresset sikkert brukes til mindre dyr. Alle monner drar, og hvis flere hageeiere, parker og borettslag blir flinkere til å dele disse resurssene kan vi gjøre en forskjell for dyra.

Høyt gress- ja takk Grunnen til at jeg skriver dette er at jeg ønsker at vi begynner å tenke litt mer på at vårt «avfall» kan være livsviktig for andre.  Jeg er litt motstander av at vi skal ha hagen og plenene våre helt striglet, uten noe ugress og uten kløver, løvetann og karse i plenen vår. Alt har sin misjon tenker jeg.

Det kan være veldig fint å ha områder i hagen hvor gresset får vokse høyt. Hvor bier og sommerfugler kan få surre og kose seg.

Gjør som Jeanette Bu Vindenes, og la gresset gro høyt i deler av hagen. Dette bilde tok jeg hos de i forbindelse med hagekonkurransen jeg arrangerte i Bergens Tidende for noen år tilbake. Håper at dette kan være til inspirasjon til å la gresset og blomsterengen vokse. Fortsetter denne tørken så bør du ikke klippe gresset for da svir det lettere.finhage16topp

Ønsker deg en riktig god ferie tid.

Sommer klem fra Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s