Omvisning på kongefamiliens ferie resisdens

I går gikk turen til Palets Het Loo. Det er feriestedet for kongefamilien her i Nederland.

Slik som andre eiendommer som kongefamilier eier andre steder i Europa er denne parken også et museum. Parken er åpen for turister fra april- oktober, og i denne perioden er det 350.000 besøkenede. vi+ubFvTShWZHAVzB9P4EQ

 

Parkens område for besøkende er på 60 dekar, men eiendommen er betydelig større.

Utearealene holdes ved like av 17 gartnere og 27 frivillige.

Under den franske revolusjonen tok franskmennene over eiendommen. Da hadde eiendommen vært forlatt i ti år. Hushjelpen bodde der i alle de årene, men likevel ble møblene var stjålet og hagen hadde grodd igjen. Daværende prins så potensialet i slottet og parken og begynte å resturere både huset og hagen.

Ville vise sin rikdom

På denne tiden var vann i hagen tegn på rikdom. I Nederland hvor alt er flatt var det både problematisk og vanskelig å få vann til å renne siden landet er helt flatt. De laget derfor ned den delen av hagen og laget store hauger rundt slik at vanne skulle renne. Høydeforskjellen er fremdeles på 110 meter, noe som er uvanlig i dette landet.

En annen ting de gjorde for å vise sin rikdom var å lage barokkhager slik som dette. Da inviterte de prominente gjester, og så stod de på terrassen for å skue utover eiendommen. Jo større vann og finere stelt hage de hadde jo mer viste de at de var rike og vellykket. Hagene skulle være lange og vannet hjelp til med å forsterke dette.

zBDx0Xb1QySfWA2n9Tyn8Q

I hagen er det 1000 plantesorter og alle felt er  systematiske. Denne hagen er inspirert av Versailles stil.

EJALtOOnTGarfPBnOVxvJg

Se videosnutten her: Kongen park

Nå drar vi videre for å se en ny hage. Flere innlegg kommer.

Ønsker deg en fin dag.

Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s