Ønsker du gratis tips og råd for hagen?

Hei kjære leser. Jeg vet ikke om du husker at du en gang leste hagebloggen min siden jeg ikke har postet noe på denne nettsiden på 1,5 år. Facebook siden til Hagebloggeren.no har jeg derimot holdt noenlunde aktiv.

Mye har skjedd på denne tiden som jeg har vært fraværende. Det er ikke egentlig ikke noe nytt når det gjelder meg for her går det i 100, og nye prosjekter har jeg på gang hele tiden. Hva jeg holder på med nå kommer jeg tilbake til litt senere.

IMG_1563

For det første så har jeg flyttet og fått meg en helt ny hage med et hav av mye muligheter.

Videreutdannele Jeg er også nå halvferdig med min videreutdannelse etter gartnerutdannnelsen. Jeg tar en fagteknisk utdannelse på Vea grønne fagskole.  Det er et studie med hovedfokus på hageplanlegging, plantekunnskap, annlegsgartner teknikker og bedriftsledelse.

Hun som er kommunikasjonsansvarlig på skolen sier at det ikke er en eneste hageblogger i landet som er fagutdannet. Jeg telles ikke med for siden har lagt nede.

Det er mange råd blant bloggerne. Mange av de er korrekte, men det er også mange som tror at de kan det meste fordi de har høye lesertall.

Nå skal ikke jeg banne i kirken for jeg har også uttalt meg om ting som jeg ikke har hatt faglig nok tyngde for å uttale meg om.  Selv om pressen som regel har skrevet at jeg er hageekspert så har jeg aldri sagt at jeg er noe annet enn en hageetusiast.

Nå har jeg brukt mesteparten av min fritid til å lese bøker om trær, urter, medisinplanter, stauder, hagedesign i tillegg til tekniske bøker innenfor faget.

Det som jeg har lært under studietiden er at man ikke kan stole på annen kunnskap enn det som står i skolebøkene. Bøkene og lærere oppdateres hele tiden og følger med på nye forskningsrapporter.

Hva ønsker du at bloggen skal handle om?

Jeg ønsker å kaste ballen over til deg som forhåpentligvis ønsker å lese denne bloggen om hva du ønsker at jeg skal skrive mer om.                            .

fullsizeoutput_1469

Foto: Mette Ellingsen

Har du hage relaterte spørsmål eller trenger du enkle hagedesign tips?

Jeg kan ikke designe utfyllende hageplanter uten  honorar for det er utrolig krevende. Hvis det skal bli mulig så må jeg få så  mange følgere slik at det genererer sponsor inntekter. Hvem vet hva som kan skje i fremtiden.

Så legg en kommentar under et innlegg eller send meg en mail så skal jeg gjøre mitt ytterste for å svare til forventningene.

Håper på en tetter kontakt med deg som leser bloggen fremover. Ha en fortreffelig dag.

Elisabeth

 

3 kommentarer om “Ønsker du gratis tips og råd for hagen?

  1. Så kjekt at du starter opp igjen med bloggingen 😊. Jeg skulle veldig gjerne lært mere om drenering… Hva må vi tenke på når vi skal drenere en veldig våt hage? I vårt tilfelle ligger det veldig våte partiet nede i et søkk, så vannet må ledes ut under en vei. Er det «regler» for hvor tett en bør legge dreneringsrør? Kan det holder det med grøfter av grus osv? Fordeler/ ulemper med grusgrøfter kontra rør? Hvordan gjør en det i praksis? (Fiberduk rundt rør / grus? Evt grus rundt rør?) Jeg har søkt etter dette på internett og finner lite om det der,så hadde vært takknemlig for en artikkel om dette. Mvh. Anne Marie

    • Hei, ja drenering er ekstremt viktig og et stort tema. Det er ingen regler hvor hvor tette dreneringsrør du kan legge, men det er mest sannsynlig ikke nødvendig. Husk at det alltid skal være noen grader (3) helling i dreneringen også slik at vannet blir ledet unna. Jeg kan finne frem annleggsgartnerboka min og prøve å veilede deg så godt som jeg kan. Det er ganske omfattende så det kommer i et innlegg. Ha en fin 1. mai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s