Nye dører åpner seg når andre lukkes

Livet forandrer seg mens man går, og det er spennende hvordan nye dører åpner seg når man våger å lukke en annen.

Jeg har den siste tiden lukket en del dører og kjenner en lettelse etter å endelig tatt den beslutningen. Man vet hva man har, men man vet ikke hva man går til.

En ting er sikkert og det er at livet er for kort til å omgås negativitet. Det blir  man bare tung og sliten av. Etter å ha kommet til denne erkjennelsen at jeg måtte forandre en del av innholdet i livet mitt og menneskene rundt meg. Da åpnet det seg plutselig nye muligheter.

Bak den 1. døren Jeg fikk først tilbud om å holde flere foredrag rundt om kring på Vestlandet i regi av Hageselskapet Sogn og Fjordane. Det var fantastisk å få oppleve små og større steder rundt omkring i Sogn og Fjordane.

Bak dør nr. 2 I 3 år har jeg vært dommer i boligbyggelaget Vestbo sin utenomhus konkurranse. I løpet av disse årene har jeg sett og bedømt 60 av deres borettslag i stor Bergen. Både rekkehus hager og blokker ble bedømt. Det har vært et eventyr i seg selv.

bilde-03-11-2016-klokken-15-10

Jeg må si at jeg skvatt litt da jeg så hvem jeg skulle «konkurrere med» om beste foredrag. Det er ikke om å gjøre å være best, men det betyr mye for meg at de sitter igjen med noe positivt og blir inspirert av det jeg prøver å formidle til de. Temaet på foredraget var hvordan de kan få maksimalt utnyttelse utearealene, og samtidig øke samholdet og trivselen i borettslagene. Christine Koth og Dag Otto Lauritsen er jo begge morsomme underholdere. Stemningen i salen var bra og latteren satt løst blant de 250-300 som var i salen. Vestbo økte honoraret mitt betraktelig, så det er en indikasjon på at de syntes det var bra.dsc_0390

Bak dør nr 3. Når disse dørene nå lukkes har jeg valgt å bruke hele min kompetanse gjennom alle mine år i arbeidslivet og koble det sammen. For deg som ikke kjenner til hva jeg gjorde før jeg begynte å interessere meg og utdanne meg som gartner så kan jeg si at jeg har jobber 13-14 år i barnevernet/rusomsorgen, samt restaurant og hotell bransjen. Vår lagkaptein blir Anna Kathrine Eltvik. Hun er pedagogisk rådgiver for Bufetat region vest. Anita Kristensen har erfaring som coach for næringslivet, og  har god erfaring fra Bergens største psykiatrisk sykehus. Så med disse to sterke damene med på  laget kan det bare gå rette veien.14925717_10154424064160067_4204072220298179435_n

Du har sikkert forstått at det har noe med rus, jord, blomster mm. å gjøre, og det har du helt rett i. Mer informasjon kommer snart på Novavita.no Det navnet vårt som er latin og betyr nytt liv. Det er helt i tråd med det vi skal drive med. Ikke bare et nytt liv til de vi ønsker å hjelp, men også til oss selv. Det gir så mye glede å kunne hjelpe andre.

Vis nestekjærlighet Jeg vil i dag avslutte med å si at det er lov å vise kjærlighet og omsorg til hverandre. Vi er alle mennesker med drømmer og visjoner. Det er mange grunner til at folk faller utenfor «de normale rammene».

Ett eksempel er mobbing. Det foregår i alle kretser og arbeidsmiljø. Det kan faktisk ødelegge liv. Det kan skape til isolasjon som generer ensomhet, ofte rus- og psykiske problemer.

Min oppfordring er derfor at vi alle kanskje bør bli flinkere å se våre medmennesker. Så smil til en som du ser sliter eller si hei. Dette kan ikke bare redde dagen, men også gi de et håp i en ellers så dyster og mørk hverdag.

Vi fortjener alle et godt liv her på jorden. Ta vare på hverandre.

Klem fra Elisabeth

10 kommentarer om “Nye dører åpner seg når andre lukkes

  1. Heia Heia Heia 🎉 tre sterke jenter kan snu en negativ trend og hjelpe der det trengst mest. Og med din positive energi og ustoppelige optimisme er dette allerede på god vei mot suksess for alle involverte. Respekt 🙏🏻

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s