Deilige dråper fra hagen

For oss så er det er ingen steder som er så bra som i Norge om sommeren. Selv om det er litt ruske vær så er det mye til å ta seg til.

I dag for eksempel tok vi oss en tur ut for å høste noen urter og plukke bær.

Produksjon av urtete. Spank kjørvel var det jeg høstet fra urtebedet i dag. IMG_2774Den har en deilig smak av lakris akkurat som dropsen Kongen av Danmark. Den deilige duften av lakris fylte hele huset under tørkingen. Den måtte høstes nå før frøene modnes og den sprer seg utover hele urte bedet.IMG_2780.JPG

I fjor laget jeg en te som hjelper blant annet mot søvnløshet. Noen få fikk prøve og tilbakemeldingene var helt fantastiske. Så nå dobler jeg produksjonen, og har mulighet for å selge noen til de som er interessert.

Les mer om fjorårets produksjon: trykk her

Laget urte og bær snaps Det var da jeg kom på at dette også må prøves å lage snaps av. Det tok ikke mange sekundene før min mann stod med skoene på klar for å plukke bær. Han blir veldig ivrig når det er snakk om å prøve ut nye oppskrifter på det området. Den ene flasken puttet jeg på spansk kjørvel og bringebær.IMG_2781

Jeg skulle hatt litt flere bringebær, men må nok vente et par dager før resten er modne. Dette er en dram/ likør som jeg tror vil passe godt til is og sjokolade.

Siden solbærene også var moden måtte jeg prøve en blanding av kjørvel, solbær, gule bringebær og 5 pæreblad. Ja du leste riktig.IMG_2779

Jeg kom til å tenke tilbake på en gammel oppskrift jeg leste for mange år siden. Der stod det at pæreblad på sprit ga en rund og god ettersmak og at det kunne minne om Cognac.

Disse flaskene skal vendes innimellom, og like før de skal siles om en måneds tid skal jeg tilsette sukker etter ønske og behov.

Sommeren er en deilig tid hvor man kan prøve ut nye oppskrifter av både frukt og bær. Så det er bare til å komme seg ut i skogen for å plukke.

Nyt sommeren der hvor du er. Stor sommer klem fra meg.

Elisabeth

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s