Lykkelig vår mellom blomster og hekker.

Da jeg i vinter ble tilbudt jobb i hagesenteret hadde jeg ingen anelse hvor kjekt det kom til å bli. Det er to ting jeg elsker i livet. Det ene er mennesker, og det andre er blomster. Min sønn på 10 år syntes av og til at blomstene kommer før han, men det er bare når han trenger en god bamseklem. Han er en ganske morsom gutt. Da han var mindre og var litt snurt over at han ikke fikk viljen sin kunne han ofte si: Mamma hvis du ikke er grei nå så får ikke du lov til å gå i hagelaget. Han forstod i tidlig alder at moren også har en kjærlighet for det grønne.

IMG_2483

Hagehortensia er veldig  trendy.

Blomster gjør oss mennesker glade. Vi elsker blomster i alle regnbuens farger,og liker å ha det pent i hagene eller på terrassene våre.

Jeg er rett og slett sikker på at blomster gjør livet vårt litt bedre. Det er hvis vi tar oss tid til å nyte dem. Noen raser gjennom livet uten å ta seg tid til å nyte det vakre rundt oss. Det syntes jeg er litt trist, for de vet ikke hva de går glipp av.

IMG_2493.JPG

Planter som Pelagonium var for inntil noe år siden en » bestemorsblomst» men er mer populær enn noen sinne. Nå har vi også fått nye sorter.

Det er helt fantastisk å se kundene sitt ansiktsutrykk når de finner en blomst som de virkelig liker, og enda bedre når de finner to eller tre som passer sammen i en gruppe.

IMG_2479

Stilige rustne blomster som dekor i pottene

I Finn Schjøll hage her i Bergen har jeg fått lov til å kjøpe inn akkurat det jeg syntes er fint, og det jeg tror at kundegruppen vår vil ha. Det er jo å sette bukken til å passe havresekken det, for jeg elsker jo nesten alt som blomstrer og gror. Så da kan du vel tenke det at utvalget har blitt temmelig stort.IMG_2464.JPG

Vi har ikke all verdens plass, men plassen er utnyttet til det fulle.

Lokale produsenter Dere som har fulgt meg over en periode har kanskje fått med seg at jeg er opptatt av kortreiste blomster. Det er selvsagt mer miljøvennlig, men også bedre for plantene. Plantenes levetid forkortes betraktelig hvis de står på en lastebil over for lengre tid. Blomstene skiller da ut en etylengass. Man kan forklare dett med at dette er blomstenes aldrings hormon. Jo mer risting de får på lasteplanet de får jo fortere blir de gammel. I tillegg syntes jeg det er viktig å støtte de lokale blomster produsentene som er meget dyktig i sitt fag. IMG_2501.JPG

IMG_2481Vi får varer fra Gimle planteskule i Nordheimsund, Eides stauder på Askøy, Primafloor og Blomsterringen. En gang i uken tar jeg meg en tur for å se om det har kommet inn noen godbiter. Kun det beste er godt nok for våre kunder.

IMG_2452.JPG

Karolina, Finn og meg på åpningsdagen

Da Finn Schjøll jobbet sammen med oss rundt åpningen forrige uke ble han meget overgitt over plantevalget vårt. Det var fler staude han hadde lyst til å ta med seg hjem. Dette er bare en liten smakebit på det vi har å tilby. Flere planter er på vei til oss mot helgen. I morgen skal vi plante i ampler, krukker og kar slik at kundene kan få noen særegne og fine potter til 17.mai. Jeg gleder meg til hver eneste dag jeg skal på jobb.

IMG_2450.JPG

Finn syntes vi nesten var finest bakfra denne gangen

En kommentar om “Lykkelig vår mellom blomster og hekker.

  1. Herlig å vite at du er kommet på din rette hylle her i livet Elisabeth. Masse lykke til med handelen.🌸🌹🌺🌻🌼💐☘🌿🌲🌳🌵

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s