Nye produkter for deg som vil ha litt av alt.

Det spirer og gror i alle vinduskarmer i de tusen hjem nå, men er du en av de som liker å plante og samtidig ikke liker å bli skitten på hendene så er dette sikkert noe for deg.

Nelson Garden har tatt produsert noen nye produkter nå i år.
Smart forkultiveringssett med forsådde plugger av komposterbar kokosfiber, torv, og næring i en forpakning som fungerer som et drivhus.

Jeg fikk med meg tre typer for å prøve de ut, og det gleder jeg meg til.image

Nå har de andre urtene og tomatene fått tre, fire ukers forsprang, men disse her skal få like mye lys og samme temperatur så får vi se hva som skjer.

Det som jeg likte veldig godt allerede nå er at der er to typer tomater i en pakke. Tre Roma og  tre Red Pear. Det er kanskje ikke så dumt å kjøpe slike ferdig produkter for det blir fort dyrt hvis man skal kjøpe inn flere forskjellige frø sorter. I Christinegaard parsellag som jeg er en del av deler vi frøpakkene. Blomster er til for å deles.  Det å spre blomsterglede er helt fantastisk gøy. Da får alle litt av alt.

Andre pakken inneholder 3x Oregano og 3x Basilikum.I Den siste inneholder frø av to ulike sorter grønnkål: 3 plugger med grønnkål, ‘Half Tall’, og 3 plugger med såkalt svartkål, ‘Black Magic’.image

Hvordan gjøre det? Åpne pakken, fyll den med vann og sett brikettene på plass igjen. Sett de så på varmematte eller på badegulvet til de begynner å spire. Det er et lokk øverst. Det er der for to grunner, for å holde på fuktigheten og for at disse frøene skal ha det mørt under spiring. Det er en del frø som vil ha det mørt for å komme i gang ordentlig.

Lokket løfter seg forsiktig når frøet begynner å spire. Sett de da lyst og forholdsvis kaldt. Da blir plantene tykkere enn hvis de står for varmt. Her er flere såtips: Såtips fra en gartnerspire

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s