Frukten er tappet på flasker

Min mann fikk interessen for hage da han forstod at det er gøy å lage sin egen vin. Vi pleier å blande epler, pærer, stikkelsbær og gjerne også noen bringebær. Siden jeg går på skole i Hardanger måtte vi prøve en ny vri. Vi ble vi litt påvirket av all cider diskusjonene rundt om på gårdene. Det ble ett forsøk på å lage cider her på Bønes også.

IMG_4116

Her er Rolf i aksjon på kjøkkenet.

Håper ikke en av lærerne leser dette, for de skulle vært tappet på flasker for lenge siden. Han er nemlig en av Hardangers største ciderprodusenter. Vi valgte derimot å vente til den var helt klar og fin.  Lagret lenge- verdt å vente på sier en lokal øl produsent. Det får vi jaggu håpe er riktig i dette tilfellet.

Av fjorårets produksjon ble det 79 flasker cider. Vi hadde en dunk med Discovery, en med div blandings epler og en med pære.image

Det er kanskje like greit at det ikke ble så mye frukt på trærne i år, for det skal litt til å klare å drikke opp alt i løpet av en sesong. Vi har ca 20 flasker igjen fra i forfjor. De holder seg godt så lenge de står kaldt om mørkt. Som regel skal det ikke mer enn to glass til før man begynner å synge av den hjemmelagde vinen vår.

Nå skal de bare merkes med etiketter, og lagres så er de klar til prøvesmaking til 17. mai.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s