Kåring av Bergens fineste borrettslag.

Forleden dag  var det kåring av Bergens fineste borrettslag som stod for tur. Det er 15. året en representant fra Det norske hage selskap og Vestbo gjør dette sammen.

Vestbo et ett av de største borettslagene i Bergen. Det som gikk igjen var at de aller fleste tomtene hadde god utsikt over sjøen.

Konseptet går ut på at vi plukker ut 20 tilfeldige borettslag som vi avlegger ett besøk. Ingen får på forhånd beskjed om eller når vi kommer. Jeg har plukket ut noen bilder av tilfeldige hager. Det er ikke sikkert at det er noen av disse som vant.

Man danner seg fort ett bilde av de som bor i huset ved å se på inngangspartiet. Hvilke blomster og annen pynt man har utenfor forteller meg ganske mye om de. Han som var med fikk sjokk flere ganger da han oppdaget at min teori stemte. Slikt syntes jeg er veldig spennende.Borettslag BønesDSC_0199

I år begynte vi i mitt nærområde på Bønes. Vi var på Askøy, Sandviken og Åsane. 20 borettslag gikk vi gjennom. Der hvor det var rekkehus som skulle bedømmes kikket vi inn i hagene og selvsagt bedømte felles arealene. DSC_Borrettslag i Sandviken0208

De aller fleste hadde lagt til rette for barna, men ikke fult så mange hadde laget ett hyggelig miljø for voksne. Vi i juryen satt stor vekt på dette når vi plukket ut vinnerne. Det ble en vinner for rekkehus og en for blokker. Jeg kan selvsagt ikke røpe hvem som vant før medlemsbladet kommer ut av trykken, men det forstår dere selvsagt.DSC_0210Borrettslag i Åsane

Det er andre gang jeg er dommer i denne konkurransen, og jeg syntes det er veldig gøy. Litt slitsomt er det for det er mye tråkking. Vi gikk over 30.000 skritt på asfalt den arbeidsdagen. Jeg var temmelig sår under beina da jeg kom hjem.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s