Herskapelig gård i Bergen etablerer parsellhager.

Da jeg skrev om parsellhager i fjor ble jeg nedringt av personer som både ønsket seg parsellhage. Det var også en del som ringte fra andre landsdeler som lurte på hvordan de skulle gå frem for å starte ett parsellag.

I tettbygde strøk er etterspørselen etter ett lite stykke jord ettertraktet. Det er ikke bare jorden, men samholdet mellom parsell eierne som gjør det attraktivt. Her vil man lære av hverandre.

Nytt parsellag i Sandviken. Etterspørselen etter å få seg en parsell i Sandviken var enorm stor. For dere som har fulgt meg en stund vet at dette er noe jeg virkelig brenner for. Jeg var nødt til å forhøre meg litt rundt for å se om noen ildsjeler hadde ett lite stykke jord som de var villig til å dele på. Min venninne Tonje som bor like ved Christinegården tipset meg om Christinegaarden hovedgaard. Jeg tok kontakt med Karina Herteig som eier den herskapelige gården. Hun er en dame med ett vinnende vesen og ett stort hjerte som sa ja med en gang.IMG_0100

Christinegaard hovedgaard er ikke bare ett levende museum fra en svunnen tid. Men det leies ut  gjennom Det Gode Selskap A/S til blant annet bryllup, dåp, konfirmasjoner. Karina er også en anerkjent kunstner som arrangerer kunstutstillinger og konserter i en av gårdens andre bygninger. På gården er det åpen cafe mellom kl. 12-14 hver helg.

10645168_349648408541810_5368453108367256472_n

Christinegåaard er en moderne pulserende gård, og familien er ikke redd for å tenke nytt. Jeg ble veldig glad da de samtykket til å starte opp ett parsellag sammen med meg.

På dette område har vi lagt opp til 10 parseller. Karina har også lyst å sette opp ett orangeri ( drivhus) på ca.10 meter, som parsell leierne også kan benytte seg av. Vi vil gjerne få noen høns og en gris her på gården også.

IMG_0197

Parsellene vil bli 5×4 meter og leien vil bli 400 kroner pr. år. Nå i år ble vi ening i å sette den ned til 300 kroner grunnet at det krever litt dugnad for å få alt istand.

IMG_0199

Her i forkant av eiendommen er kanskje den beste plasseringen å få gode resultater ved dyrkingen grunnet hellingen på jorden. Det ser smalt ut men er nesten 6 meter bredt, og vi har lagt opp til 3 parseller her. Før den tid skal jeg få røsket opp det meste som står det.

Parsellhagen blir drevet av Christinegaard parsellag med Karina Herteig og meg.

Ønsker du deg en parsell i Formannsvei 3 må du være raskt ute med å kontakte meg.

Skriv en melding i kommentarfeltet ellers kan jeg nås på telefon: 9181 39 95.

Jeg vet at det planlegges en parsell til i Amalie Skramsvei, men alt er ikke klart enda. Ønsker du å sitte deg på venteliste så skal jeg videreformidle informasjonen når alt er klart.

Kjenner du til andre som har en stor hage eller gård som de er interessert i å leie bort ta også kontakt. Gjennom Det norske hageselskap har jeg hagevenner over hele landet som er veldig interessert i å verne om de grønne verdiene.

Ønsker deg en fin vår dag.

16 kommentarer om “Herskapelig gård i Bergen etablerer parsellhager.

 1. Jeg bor i nærheten av formannsvei og vil gjerne ha parsell i Formannsvei eller evt. i Amalie Skramsvei
  -Dette har jeg ventet på lenge, har stått 5 år på venteliste på Fløen parsellag!!!
  Mvh. Linn K.Lavik mobil 99116882

  • Hei Linn, vi har allerede kommet i kontakt med hverandre. Du kan begynne å så nå slik at grønnsakene blir kraftige og fine til å sette ut. Snakkes snart igjen.

 2. Woop! Så bra! Jeg bor i Sandviken og vil gjerne være med! Kommer fra gård og kan helt sikkert noe jeg kan bidra med. Har hatt høns og synes definitivt dere burde ha en flokk. De er så bra dyr og fortjener mer enn et kort liv som produksjonsdyr. Foreslår også: bikube. Mvh Lina

  • Hei Lina, det høres flott ut. Bikuber er veldig i tiden. Jeg mener at det har vært det på gården tidligere. Vi blir veldig glad for å ha deg med i Christinegaard parsellag. Kan du sende meg nummeret ditt på 9181 39 95 så kontakter jeg deg om to ukers tid når vi er klar til å starte opp.

 3. Hei. Er det plass til flere? Jeg har veldig lyst å være med. Bor et par gater bortenfor. Oppvokst på dansk gård med stor hage, og egen hageflekk i nærmiljøet ville være midt i blinken.
  mvh Ellen Hansen mobil 91242866

  • Hei Ellen, du er hjertelig velkommen til Christinegaard parsellag. Vi skal klare å lage en parsell til deg. Jeg gleder meg til å høre om hvordan dere drev gård i Danmark. Jeg tar kontakt med deg om ett par ukers tid. Hilsen Elisabeth

 4. Hei! Vi bor rett i nabolaget og ønsker å være med på dette! For er supert initiativ! Har fire gutter som vi håper kan få grønne fingre og lære å dyrke mat- selvom de vokser opp i byen! Beste hilsner Anette og Pål

 5. Hei. Jeg bor i Heien 8 like ved Christinegården og er veldig interressert i en parsell.
  Har en sønn på 20 år som maser om å grave opp hagen for å så grønnsaker og urter. Håper det er noe ledig.
  Med vennlig hilsen Evy Halle

  • Hei Evy, jeg vet godt hvor Heien 8 er. Jeg er oppvokst i gaten over deg, Øvre Heien 7. Min far og mine to stesønner bor i der nå.
   Det var utrolig dumt at du ikke har fått høre om dette tidligere. Vi prøvde å spre budskapet i miljøet før jeg skrev om det. Etterspørselen har vært enormt stor, så det er tydelig stor etterspørsel etter parseller. Vi kunne fylt opp hel området rundt Mulebanen. Jeg setter dere opp på ventelisten. Jeg kan også føre deg på listen som jeg sender til Grøn etat.

 6. Hei, jeg har vært og sett på parsellene og er begeistret! Jeg er veldig interessert. Jeg bor i nabolaget til Christinegård, og har lenge stått på venteliste for Fløen. Jeg har urter i hagen men har lenge ønsket å dyrke mer. Håper å komme i kontakt med deg/dere med tanke på kommende vår, så snart som mulig.
  Med vennlig hilsen Sigurborg Oskarsdottir

  • Hei Sigurborg, det var kjekt å høre at du liker parsellhagen og ønsker å stå på venteliste. Listen er dessverre lang, men jeg skal sette deg opp. Du kan også kontakte bærekraftig liv Sandviken. De skal også starte opp parsellhage ved Mulebanen. det ligger jo i gaten ovenfor så dt hadde kanskje vært noe. På Facebook finner du de. Du må gjerne komme innom å slå av en prat med de som dyrker der. de er fantastisk greie.

   Elisabeth

   • Hei,
    Vi leser 1.mars i overmorgen og det lukter vår i luften. Jeg var i kontakt med deg i september for å melde min interesse for pasellhage. Jeg går ofte forbi og mener å kunne se at det kan være plass til flere;) Jeg er veldig interessert og håper at listen er blitt betydelig kortere siden september. Det har ikke lykkes meg å komme i kontakt med (eller få respons fra) de som planlegger noe ved Mulebanen. Kunne vi kanskje ta en prat en dag?
    Med vennlig hilsen
    Sigurborg Oskarsdottir,

   • Hei det kan hende de har fått avslag på den på Mulebanen. Har du prøvd Facebook siden til Bærekraftig liv Sandviken? Jeg satt deg opp på listen i høst. Det er nok 21 foran deg og en bak. Det er tydelig at det er veldig ettertraktet. Det ble delt ut en parsell til i høst, men jeg er ikke sikker på om Carina som eier gården har planer om å utvide nå enda. Jeg sitter i arbeidsgruppe med Grønn etat og Landbruksavdelingen. Vi jobber for å få flere parsellhager. Gir en lyd når jeg vet noe. Jeg publiserer også slike ting på bloggen her.

   • Hei og takk for rask respons. Jeg kan da vare håpe på at noen faller fra 😉
    Sigurborg

 7. Hei, en ny sesong er på hell og jeg lurer nå igjen på status på ventelisten for parsell ved Christinegård. Jeg har store forhåpninger om at jeg er rykket et godt stykke opp på ventelisten….det det kan også være min fantasi. Hører gjerne fra deg om status.
  Hilsen Sigurborg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s