På gårds cafe i sentrum

I dag har vi fått kjenne på vår varmen. Jeg hadde kjøkkenvakt på Christinegaarden hovedgård. Jeg bakte over 60 boller, vafler, kakao mm. Christinegaarden er av Bergens peneste lysthus som er  i privat eie.  Gården er opprinnelig fra 1600 tallet, men ble oppreist etter en brann i 1763.

IMG_0100

Hovedhuset blir leid ut for selskap og konferanser via Det gode selskap A/S.

I bygningen til høyre blir det holdt utstillinger og konserter.10991112_10152998682455783_654203760778237830_nFoto: Wenche Aasebø

Det var veldig mange som tok turen innom kafeen i huset og på galleriet til eieren Karina Herteig. Her har fire billedkunstnere utstilt bildene sine. Flere av kunstnerne har valgt å male på rispapir.  Det er ganske mange gårder rundt om kring som har kunstutstillinger. Her i Sandviken er det to gårder like ved hverandre, og der bor det to kunstnere.

936091_10152998682500783_4454292829728558190_n Foto Wenche Aasebø

For meg som er oppvokst i gaten over var det ekstra kjekt å treffe gamle kjente fra området. Alle var så glede over at gården hadde åpnet dørene for almenheten. Her er barnebarn og sønn av Wenche som var innom på vafler og fastelavensboller.

Når gjestene kommer ut på kjøkkenet, takker for maten og setter fra seg kopp og fat får man en følelse at de føler seg hjemme. Flere som jeg aldri har sett før, ga meg en klem eller tok meg i hånden og takket for en fin dag. Det varmet mitt hjerte.

IMG_0096

Se på denne hagen med det vanvittige potensialet. Tusen ideer om hvordan beplantningen kan bli suser gjennom hodet mitt hver gang jeg er der, men nå må vi først tenke på stykket utenfor disse gjærende.

Parsellhager. Karina har sagt at hun har lyst til å gjøre gården enda mer folkelig.  På nordsiden planlegger vi å starte en parsellhage. Nå for øyeblikket er vi helt på planleggingstadiet, men vi skal prøve å få det til iløpet av våren. Gårds huset  er verneverdig, og når det er tilfelle må man få klarsignal fra fylkeskommunen før man setter i gang. Jeg har vært i kontakt med dem allerede, så det ser lyst ut. Så er du interessert i en parsell i Sandviken, så må du gjerne kontakte Karina eller meg. Jeg kommer garantert til å skrive mer om dette når det begynner å nærme seg.

Håper du har hatt en like fantastisk dag som meg du også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s