Klargjøring av vårblomstene

I dag har vi vært på Hjeltnes gartneri i Ulvik for å prikle /potte om stemorsblomster. 

IMG_0089

800.000 pluggplanter av stemor har nylig kommet fra Danmark. Alle disse skal pottes om i disse dager. Noen ble i dag pakket i 6 pakninger, mens andre i enkeltpotter.

IMG_0083IMG_0085

Endre og Monica jobbet sammen med meg i dette området.

En pluggplante koster 40 øre i innkjøp for gartneriet hvis de kjøper i så store kvantum. Så skal de ha både potter, vektstorv og 6-8 ukers opphold med både varme og stell. Utsalgsprisen er bare på 1,70, så det er ikke så stor fortjeneste på disse blomstene.

De er ikke store disse stiklingene, men etter noen uker i veksthuset med lys og riktig temperatur blir de store og lubne. Mellom kl.05 og 08 dropper de temperaturen fra 15 grader til 10. Grunnen til dette er at det er i denne tidsepoken blomstene strekker seg mest. Ved slik temperatur drop kan de unngå å bruke veksthemmende middel. For ingen vil ha tynne og lange planter vet du.

IMG_0091

Her ble det klargjort for det som skal pottes om denne uken.IMG_0092

På Hjeltnes gartneri var de så uheldig at snøen knakk både tak og rammeverk på disse drivhusene. Nye drivhus er bestilt og kommer trolig opp innen noen uker. Hvis ikke så kan det se dårlig ut for produksjonen av vårblomster.

De leverer blomster til mange blomsterforhandlere over hele vest landet, så vi får håpe at alt ordner seg slik at vi får fine blomster nå til våren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s