Nå kommer våren i butikkene

I dag ankom vårens frø Nelsons Gardens lokaler i Fyllingsdalen. Det er en del nyheter som grønnsaker i friske spennende farger og fasonger. Det har vært veldig populært å plante gulrøtter i forskjellige farger (Harlequinmix). Nå har Nelson kommet meIMG_0019d ny spennende rød gulrot sort som heter Red Samurai. Den er litt søtere enn vanlig gulrøtter og på sweet-o- meteret viser den 4/5.

Under nyheter stod det også  en honningurt som heter Phacelia tanacetifolia.  Den har en sterk overlevelsesevne i åkeren og utkonkurrerer de fleste typer ett/ toårige ugresstyper. Denne planten vokser fort og biene elsker den.

Ramsløk tror jeg er ny for prøvde jeg finne i fjor. Den må ha kuldebehandling, så den må såes nå. Jeg tror det kommer til å bli rift om ramsløken for den har blitt veldig populær i matlaging.

IMG_0012

Dette er også en av nyhetene. Dette plant start settet inneholder ett plantebrett med 8 papir poser. De har en liten åpning nederst for å få en bedre rot-utvikling. Med denne kan du for-utvikle poteten slik at du får en tidligere avling. Kjøper du itillegg tidligpoteter så er de ikke avhenging av så mange vekstdøgn som vanlige poteter.

Ved hjelp av disse posene kan du høste poteter tidligere, og det fine er at plantes rett i jorda når de har blitt store nok.

Det var helt sikkert mange flere nyheter, men jeg ble satt helt utav spill da de kom med lysstoffrør, så utstyr, varmematter, to fulle kasser med frø. Om ikke det var nok ga de meg en pose så jeg kunne plukke det jeg trengte og ville ha.IMG_0013

Som du ser i vinduet mitt har jeg allerede begynt å så.

Jeg har vært så heldig å ha fått ett kjempe gøy oppdrag av Nelson Garden som jeg gleder meg til å begynne på. Jeg skal lage en grønnsaks/ urtehage på restauranten Conelius.IMG_0015

Noen av urtene må som sagt ha kuldebehandling for å spire, så derfor måtte jeg få det i hus nå som det er kaldt ute.

På høyre siden er litt av det jeg har tenkt å plante på Cornelius. Farger i pirrer apetitten i urte bedet, så det innslag av spiselige blomster og grønnsaker i friske farger.

Om ikke dette var nok fikk jeg også med meg to kartonger med frø fra fjorårets produksjon. Disse skal deles ut til hagevenner, så nå skal jeg få være julenisse og dele ut frø til hagevenner.

IMG_0018

I løpet av neste uke vil årets frø være i butikkhyller og plantesentre over hele landet. Nå blir kjøkkenbordet mitt gjort om til ett gartneri for en stund. Det er på denne tiden jeg virkelig savner ett drivhus/ oransjeri, men det kommer opp snart. Det blir litt lettere å få opp når man ikke trenger å søke kommunen. Så til sommeren skjer det trolig noe her på Bønes.

De første 20 som deler  innlegget på facebook sender jeg 5 poser frø til, helt gratis. For at jeg skal vite hvem du er må du skrive i kommentarfeltet under. Ønsker du deg urter eller blomster? Har du spesielle ønsker skriv det også, så håper jeg at jeg har det du ønsker deg.

Håper jeg fikk deg litt i vår stemning i dag.

Klem fra Elisabeth

14 kommentarer om “Nå kommer våren i butikkene

  1. Jeg har delt dette videre på min FB-side. Jeg liker bloggen din, og det har jeg fortalt deg før også. Så spennende at de nå har ramsløk. Det har jeg vært på jakt etter lenge. Jeg har en stor hage og der vil jeg ha mest spiselig, for jeg har ender og høns og de er veldig glad i det som vokser der. Ikke alltid jeg setter pris på at de spiser alt, sånn som da jeg satte planter og urter inn i drivhuset for overvintring og oppdaget etter et par dager at det var bare kvister som sto igjen i pottene. De hadde rensket alt, til og med skarp paprika. Men siden de er flinke til å holde hagen min fri for ugress ogsnegler, så får jeg unne de det. Ifjor startet jeg med å så i pallekranser, og var også så heldig å få tak i noen gamle vinduer, så nå blir det kaldbenk her. Takk for en fin blogg. Mvh hilsen Lilian Wiborg..Enningdalsveien 1270, 1765 Halden
    P.S. Jeg er litt dum når det gjelder data, så når det står nettsted så vet jeg ikke hva som skal skrives der.

    • Heil Lillian, jeg har lest innlegget ditt flere ganger. Må bare si at jeg blir like glad hver gang for du virker så energisk og positiv. Jeg har ikke hatt høns så lenge, men jeg så hva de ikke spiste under Anno. Det var over hundre som delte dagen før deg, men jeg sender noe til deg likevel fordi du er den du er. God helg Lillian

      • Hei Elisabeth. Takk for svar og takk for at du sender meg noe. Jeg hadde ikke regnet meg noe for jeg var sikker på at det var mange før meg som hadde delt. Men jeg ville dele likevel. Bloggen din treffer meg fordi du tar opp akkurat det jeg interesserer meg for, og så fremlegger du det på en slik måte at jeg får lyst til å starte med en gang. Jeg har bare hatt hage i 6 år og var helt grønn da jeg startet. Og siden nærbutikken min ligger på svenskesiden, så har jeg sittet m svensk ordbok og lest i svenske hageblader. Og det er ikke enkelt. Og så kom bloggen din som bestilt. Mvh Lilian

  2. Alltid kjekt å starte vårsesongen. Gleder meg til å sjå korleis det går. Har allerede sådd chili 🙂 ønsker meg gjerne grønnsaks og urterfrø 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s