Plantet jordbærplanter i dag.

Godt nytt hage-år folkens. Håper dere har hatt en fin jul og nyttårsfeiring. Det har vært IMG_4494
en lang juleferie i år. Det har ikke bare vært deilig, men også en nødvendighet for meg. Som jeg har skrevet tidligere så har jeg løpt fra den ene tv produksjonen til den andre fra i vår og utover høsten itillegg til de fire hagene og borettslagene jeg har vedlikeholdet på. Om ikke det var nok så begynte jeg jo på gartnerutdannelsen. Det er ett eventyr i seg selv, men det er mye mer utfordrende og krevende enn det jeg hadde trodd.

Hagesesongen har vært utrolig lang og jeg var til tider redd for at jeg hadde mistet all lyst til å drive med blomster og hage. Sånn er det gjerne når man er sliten. I romjulen har jeg ladet opp med ski turer og flere turer i akebakken med familien. Det gjorde underverker.

Med det samme snøen begynte å smelte kjente jeg igjen at det begynte å krible i armer og ben. Motivasjonen kom tilbake, og i går dro vi ut på hytten for å klargjøre bedene litt for våren. Jeg klippet ned staudene, mens Rolf kostet bort mosen fra taket. IMG_4498

I dag skimtet vi også solen, så da var det bare til å ta på seg arbeidsbuksen og komme seg ut å jobbe i hagen. Det ble ikke i min hage i dag, men hos min onkel i Biskophavn. Dette bedet i kjøkkenhagen har ikke blitt stelt på ti års tid. Det er mye lettere å få bort gress og ugress på vinterstid for da sitter ikke røttene så godt fast.

Jeg hadde en del jordbærplanter som ble tatt opp da hønsehuset ble bygget i november.

Det er jo litt sprøtt å plante helt i begynnelsen av januar, men jeg tror det skal gå bra siden røttene så så fine og friske ut. Får håpe at det ikke blir så altfor kaldt denne vinteren slik at han kan høste deilige bær til sommeren.

IMG_4499

Litt bedre ble det etter en grovrensing i bedet. Nå skal jeg sitte meg ned og bla gjennom frø katalogen til Nelson Garden for å begynne planleggingen for grønnsakshagen min for neste sesong som starter nå i slutten av januar.

Ønsker deg en fin helg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s