Innhøstingen er i gang.

Alle årstider er fantastisk på hver sin måte. Etter en lang sommer med høye temperaturer er det faktisk litt godt å tilbringe kveldene innendørs igjen. Tenne stearinlys, lage biff med en god og fyldig rødvin til er heller ikke å forakte. Nå er skogen full av sopp, så da er det bare til å gå ut for å plukke.IMG_4022

Min mann, sønn og jeg var på sopptur forrige dagen. Vi fikk en del kantareller og steinsopp. Det var fantastisk deilig til lørdags biffen i går.

Innhøsting i parsellhagen.

Det var mange som tok turen til Bergendal går i dag for å høste grønnsakene sine.

IMG_4046

Her viser parsell naboen stolt frem litt av årets potetavling. Han syntes det er stor stas å få dyrke grønnsaker.

DSC_0027

Linda viser stolt frem sine store squash planter som hun deler med Grethe og meg.

Jeg tar ikke med meg mer enn det jeg trenger akkurat der og da. Brokkoli, rødløk og persillerot var det jeg trengte  derfra i dag. Grønnkål fikk jeg av Linda som er en av parsellnaboene mine. Jeg har aldri sådd grønnkål tidligere, men neste år skal jeg ha den. Ikke bare er den fin å se på i bedet, men den er også god og ufattelig sunn. Jo grønne grønnsakene er, jo sunnere er det sies det. Dette måtte det bli en kraftig kjøtt og grønnsaksuppe av. Så jeg måtte ut i palekarmene for å plukke inn ett par gulrøtter og gressløk også.

IMG_3985

Så nå gleder jeg meg til å koke kraft på ett par røke knoker og lage en deilig superfersk suppe til middag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s