Bananplanter

I dag klarte jeg ikke å stå for fristelsen atter en gang. Jeg skulle opp på Blomsteringen for å åpne en handle konto for Hageselskapet. Jeg hadde bestemt meg på forhånd å ikke handle noen blomster til meg selv, men det er  ikke så lett når lageret bugner av friske, fine blomster.

Det måtte jo selvfølgelig gå slik som det måtte gå. Jeg kom hjem med ett brett med takløk og to nydelige bananplanter. IMG_4008

Her i dette bedet steinbedet har jeg tidligere plantet takløk, druer , og rosenrot. Det er nesten ikke jord i bedet og det liker disse plantene.

Jeg har lenge hatt lyst på bananplanter for de fyller så fint ut bedet. Skal man følge blomstertrendene så er det den aller mest trendy planten man kan ha i hagen. De trenger å bli dekket til om vinteren, men jeg kjenner flere som har fått de til å overleve uten hus.

Det ble ikke det beste bilde dette her, men så er ikke noen av plantene satt ned i jorden heller.

 

3 kommentarer om “Bananplanter

  1. Det blir spennende med bananplanter. Skal du sette de ut med en gang eller vente til neste år? Har sett at de har bananplanter i Skåne – de laga isoporhus rundt dem – eller den delen av stammen de ville bevare for frosten. Jeg sådde en banan en gang og hadde den inne en stund (kjøpte frø fra en sydentur). Tror ikke jeg skal prøve dem ute i H4, men de er veldig kule ute i beda om sommeren.

    • Det hørtes tøft ut å så en banan plante. Har den blitt stor? Nei, jeg setter den nok inn når det blir kaldere. Den er sikkert slik som palmer som liker en dusj eller to i uken. Bladene var så utrolig nydelige. Det så ut som silke blader med kamuflasje farger. Jeg ble helt betatt. Sånn går no dagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s