Her skal jeg lære, og her skal jeg bo..

At livet blir til mens man går kan jeg skrive under på. Livet mitt skulle bli så snudd på hode etter at vi kjøpte huset pBildeå Bønes med den falleferdige hagen. Det å jobbe i hagen, leke med farger og ideer har rett og slett gitt meg ett nytt liv. For ikke å snakke om alle de nye venner jeg har stiftet bekjentskap med i Hageselskapet. Jeg har lært veldig mye disse årene, men jeg er fremdeles veldig lærelysten. Så jeg tok mot til meg og søkte meg inn på gartnerskolen i Ulvik.

Jeg kom inn, og i dag takket jeg ja til plassen. Det er noen år siden jeg satt på skolebenken. Hjeltnes gartnerskole ligger på en nydelig plass i Hardanger.

Jeg var på seminar for anlegggartnere på skolen i vår. Det var utrolig kjekt og lærerikt. Det var bare en i salen som ikke var gartner, og den ene var jo selvsagt meg. Jeg har mistet alt som heter hemninger og inntok talerstolen foran 100 anlegggartnere for å fortelle om Hageselskapets jubileumsgave og hvordan jeg så for meg beplantningen der. Lærerne fikk jo hakeslepp da jeg sa at jeg ikke var utdannet, men vurderte å søke.

Bo på internat. Det er også noen år siden jeg bodde på internat. Det blir nok ikke det samme som da jeg var 17 år og gikk på folkehøyskole på Østlandet dette her, og takk og pris for det. Undervisningen er over to år, og foregår på skolen 3 dager i måneden.

De siste årene har jeg brukt mye tid på å lære om blomster og hagedesign, så lesingen og oppgavene er jeg ikke engstelig for. Litt flaut om jeg kommer til å stryke til avsluttende eksamen, men slik kan man ikke tenke.

Bilde

Ikke verst de rommene der må jeg si.

Bilde

Bilde

Det ser veldig koselig ut her. Er spent på hvem jeg skal bo sammen med de dagene jeg er på skolen. Gleder meg til å starte opp til høsten.

 

 

 

 

 

6 kommentarer om “Her skal jeg lære, og her skal jeg bo..

 1. Å kjære tid!! Er halvveis i sjokk her, og samtidig utrolig glad for at du hopper uti det:-)) .Du er superflink og tøffere enn toget;-)) Rommet ser jo ut som et 5-stjerners hotel i forhold til vårt gamle rom;-)) Kanskje jeg må komme å besøke deg slik at vi kan få bo på internat sammen igjen..

  • Ja, det skal bli rart å bo på internat igjen. Det blir rene hotelloppholdet. Tenk å komme inn i matsalen til ferdig laget mat. Ikke løpe for å handle eller noe de dagene. Ganske deilig må jeg si.
   Tviler på at det er vannkrig med brannslangen i korridorene her. Kun voksne folk som kommer inn så det er betryggende.
   Vårt rom på Bjerkely var noe mer slitt kan du si.
   Det hadde vært kjempe morsomt du hadde kommet på besøk. Hadde kanskje blitt litt flash back ja.

 2. Wow! Det er ikke verst må jeg si 🙂 Hadde jeg vært ung og sprek som deg, skulle jeg vurdert det samme. Jeg har angret mange ganger på at jeg ikke tok en utdannelse i den retningen. Men det toget har sikkert gått…….
  Ønsker deg masse lykke til! Dette blir bra! 🙂

  • Hei Liv, vi er da lik i alder vi da. Det er voksenopplæring dette her, og jeg kjenner flere på vår alder som gikk ut fra skolen i fjor. En slik utdannelse har ingen øvrig aldersgrense. Jeg gleder meg til å begynne, selv om det blir veldig rart.

 3. Man blir aldri for gammel til å begynne på noe nytt! Selv tok jeg gartnerutdannelse i godt voksen alder: Startet på Vea gartner- og blomsterdekoratørskole da jeg var 49! Undervisningen gikk over en uke hver måned, og vi bodde – i likhet med deg – på internat. Klassen min besto av 13 elever i alder 28 til 61 år……. Det ble tre utrolig lærerike og spennende år – med utfordringer både faglig og sosialt. Du har gjort et veldig bra valg, og har mye å glede deg til! Lykke til!

  • Jeg kjenner flere som har gått på skolen der og alle var stor fornøyde. Det blir kjekt å tilberede 3 døgn i måneden med blomsterglade folk. Felles interesse gir ofte godt og evig vennskap. Merker det i Hageselskapet. Der har jeg fått venner for livet.Gleder meg veldig mye. God sommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s