Derfor har jeg valgt å ta de opp i år.

Nå er de fleste tulipanene dessverre avblomstret. Det evige spørsmålet er stilken skal klippes ned e for så å stå i bedet? Eller om løkene skal opp for å tørkes? Jeg må innrømme at jeg alltid har latt tulipanløkene mine stå i bedet, men i år valgte jeg å ta de opp.

Det som var avgjørende for min del var rett og slett at skogbrunsneglene elsker enkelte løker. På hytten plukket jeg 107 brunsnegler på 10 minutter, og alle var på tulipanene. Da var det bare til å begynne å spa opp i en fei, for nistemat for Skogbrunsneglen skulle de ikke bli.

Ett annet argument for å ta de opp er at alle løkblomster er var for mye regn, og de råtner fort hvis det blir en regnfull sommer og høst.

Bilde

Hvordan behandler man tulipanløker?

 • Når stilken har begynt å visne ned kan du plukke de opp.
 • Stilken kan nå tas bort for kraften har gått tilbake til løken.
 • Så deler du den opp på lik linje som du deler en hvitløk fra hverandre. Som du ser på bildet over har tulipanen dannet flere nye løker siden jeg satt de ned i høst.
 • Sorter løkene.  Når du begynner å dele løkene ser du at en tulipan løk har laget to og gjerne tre store nye løker. De store kan plantes til neste år. De små er ikke noe å samle på for de er for svake til å bære en blomst, så de vil du kun bli blader på.
  Bilde
 • Ta bort alt som som er vissent rundt løken slik at den er hvit og fin.
 • Legg de i ett tøy nett slik at de kan luft tørke.
 • De bør oppbevares tørt, og helst ikke i solen.
 • Til høsten kan de plantes ned igjen og da har du forhåpentligvis fått flere tulipaner enn det du hadde i fjor.

 

Bilde

Jeg hang mine tulipaner på en spiker på baksiden av hytten. Her er de i le for vær og vind.

 

 

 

3 kommentarer om “Derfor har jeg valgt å ta de opp i år.

 1. Så bra du kom med dette innlegget nå. Jeg har gått og lurt på om jeg skal ta opp tulipanene eller la være. Noen har jeg allerede spadd opp så derfor er det greit å vite hvordan de skal behandles. Jeg har også alltid før latt dem ligge. Jeg har lurt på om de holder seg bedre om man tar dem opp? Tulipaner taper seg jo med årene.

  Nå har ikke jeg samme problemet med snegler som du. Vi har ennå ikke fått brunsnegle her. Og jeg grøsser når jeg leser om fangsten din. Fy søren for en plage! Dessverre er jeg redd det kun er et tidspørsmål, men gleder meg over hver sommer uten brunsnegler.

 2. Tar du de opp så får du flere tulipaner. For hver eneste jeg tok opp var det to brukens løker. 50% økning er god nok grunn for å ta i de i seg selv egentlig. Jeg skal spa opp alle mine hjemme også. Det er jo kjekt å sette løkene ned igjen til høsten. Da vet jeg iallefall at de kommer opp igjen og ikke råtner i sommer regnet.

 3. I’m really enjoying the design and layout of your website.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me
  to come here and visit more often. Did you hire out a
  developer to create your theme? Great work!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s