Nå gir de bort tulipanene

Jeg vil tro at Bergen kommune er den kommunen i Norge som bruker mest penger på blomster. Budsjettet er på hele 30 millioner. Da er lønninger og alle kostnader medberegnet. 90% av pengene til beplantning blir brukt langs Lille Lungegårdsvann, utenfor Hotell Norge og opp mot teateret.

De planter alltid tett i tett med tulipaner, men de bruker også en del stauder. Ingen av disse blomstene blir tatt vare på. Grunnen til dette er to ting, plassmangel fordi Grønn etat er redde for at tulipaner som har vært i jorden tidligere kan spre sykdommer til bedene. For å forsikre seg om at dette ikke skal skje skifter de også ut jorden foran hver sesong, sier Anne Britt Solheim som er ansatt ved Grønn etat.

Denne uken gravde de opp tulipanløkene. Helt tilfeldig kom jeg forbi i arbeidsklær, og med kasser og poser i bilen, så da var det bare til å kaste seg over herligheten. Marita som er leder for Husnes hagelag fikk også ta del i denne herligheten.

IMG_3435

Det ble litt ca.80 tulipaner på meg og like mange til Marita.

IMG_3437

Jeg må si at vi følte oss som to små barn som hadde vunnet den største bamsen på øverste hylle på hele tivoliet. Disse tulipanene er lilla og aldeles nydelige. Nå skal de få visne helt ned for å samle kraft til neste blomstring. Jeg fikk ett tips fra en gartner om at disse gjerne burde komme i jorden allerede i september.

Gikk du glipp av dette, ikke fortvil.

Arboretet vil også gi bort sine tulipaner  fra vårens utstilling i Solåkeren i Botanisk hage på Milde.

Møt opp ved søre inngang til Botanisk hage (P-plass v/ Japanhagen). Fredag 6. juni kl 9 – 15 (ikke i lunsjen).

Les mer på Facebook, der vi jevnlig legger ut informasjon om det som skjer i Arboretet og Botanisk hage. https://www.facebook.com/pages/Arboretet-og-Botanisk-hage-Milde/159415774095888

En kommentar om “Nå gir de bort tulipanene

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s