Stort steinras fra min hage.

I dag trodde jeg at dagen skulle være rolig. Mens jeg stod på vårt årlige planteloppemarked fikk jeg en telefon om at det var kaos utenfor hagen min. Hagen liggen på oversiden av Straumeveien. Da Knappentunellen var ferdig for halvannet års tid siden ble autovernet byttet ut med betongklosser. Vegvesenet har merket Straumeveien som en av hovedveiene til Bergen sentrum fra Flesland.DSC_0006

 

Hvis du ser på dette bilde så kan du se sprekken langs hele fjellsiden.

I dag har NRK, vært her og filmet, Bergensavisen og Bergens tidende.  Hvor var jeg? Jeg stod fredfullt og solgte blomster.  Da naboen ringte og sa at hagen min kanskje kom til å rase ned i veien fikk jeg virkelig fart på meg.

Økt støy. Vi som bor her har merket stor økning av støy og trafikken. Det har ikke bare med at det er flere biler som kjører forbi, men også at autovernet ble byttet ut mot betongklosser.

Det forundrer meg ikke at vibrasjonene fra biler og lastebiler også gir noe av vibrasjonen tilbake til fjellet. Dette er noe som Veivesenet bør tenke på før før de foretar seg kostnads fule prosjekter.

Et gammelt skiferbrudd 

Tomten hvor huset mitt står på var ett gammelt skiferbrudd før det huset ble bygget i 1965. Det er derfor kjent at dette område har ett porøst fjell. Jeg gikk opp for å luke i bedet rett over det område politiet var redd for at den store klossen skulle skli ut. Da fikk jeg beskjed om at det ikke var så lurt ja. Det kom også en arkeolog opp i hagen for å ta bilder og sjekke.  De kommer tilbake neste uke for å kontrollere fjellet bedre.

Barna i gaten syntes dette var både skummelt og litt spennende. DSC_0003

I fjor sommer raste det ut en stein på 50 meter fra der de sitter. DSC_0009

Den steinen var ganske lavt nede og bra er det. For det hadde virkelig betydd ulykke å fått den i hode.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s