En titt inn i min hage.

Den siste tiden har jeg fått utallige forespørsler om hvordan det ser ut hjemme hos meg. Bergens Tidene var på besøk for å lage en hagereportasje for noen uker siden. Det var ikke mange bildene de tok med. i reportasjen. Jeg tror de oppdaget litt sent at jeg blogger for konkurrenten. Her er den: http://www.bt.no/bolig/Hagetips-du-trenger-i-mai-3108421.html#.U3ZPGV6Ig49

Jeg tok noen bilder selv etter at de hadde dratt og noen nå i dag. Dette er bilder som jeg aldri har vist tidligere på denne bloggen.

Bar på stranden.

Dette område var jeg først litt usikker på hva jeg skulle gjøre med. Jeg så ut mot Nordåsvannet mens jeg drømte meg ned mot sjøen. Jeg begynte å grafse bort all jord og ugress i en fart. La på en duk og fylte på med skjellsand. Da min mann kom hjem fra en kort arbeidsreise hadde han plutselig en sandstrand i hagen. Siden plukket jeg noen skjell og strødde rundt.Bilde
Det er veldig deilig og bra for kroppen å ha beina i sand. Det hjelper til å avmagnetisere kroppen, og det kan være viktig nå som vi både har mobiltelefonen i lommen og en ipad på fanget.

Denne gamle baren og bar stolene har vært å vei til dyngen mer enn en gang. Beina var rusten og bordplaten var grå og stygg. Beina malte vi med sort metallmaling og treverket med en innbydende grønnfarge.
Her spiser vi middag mens vi nyter utsikten utover Nordåsvannet.

Bilde
For å prøve å finne den rette syndestemningen la jeg litt sand og skjell på bordet.

Bilde
Reker servert i kamp skjell som en liten forrett er maritimt og enkelt.

Bilde

Det ble dårlig med bølgeskulp på denne stranden, men fontenen lage en liten sildre-lyd når den står på.

Det er noe spesielt når tulipanene står i blomst. Disse er dessverre avblomstret nå. Jeg kan ikke huske at jeg har vært nødt til å plukke opp visne tulipaner før 17. mai tidligere. Nye er har heldigvis kommet opp, men har ikke sprunget ut enda.

Bilde

I hammocken er det deilig å slappe av etter en økt i dagen. Visste du at dissingen ubevisst gir oss en følelse av trygget? Det minner om den tid vi var i mors liv. Man finner alltid roen i en hammock. Her sitter jeg som regel å skriver når været er bra.
I denne delen av hagen har jeg en stor terrasse, gressplen og noen bed. De er ikke ferdig utformet, men det kommer.

Bilde

Så beveger vi oss til Japan-hagen bak huset.

Bilde

Ett gammelt rustent bålfat og ett rustent oljelokk fikk nytt liv. Her har jeg brukt beina til bål-fatet og olje lokket til bordplate.

Bilde

En solcelle Buddha fikk plass oppå.
Ett gammelt kjerrehjul med rullestein, takløk og gravbergknapp.

Bilde
Selve bål-fatet hadde det rustet ett stort hull i. Det var helt perfekt for å “ramme inn” den spesielle planten,(Gunneria Tinctoria )som jeg kjøpte på Arboretets planteloppemarked i fjor.

Bilde

Jeg elsker japanske lykter og gikk nylig til avskaffelse av denne sjarmerende lykten. Takker for at vi i Hageselskapet har gode prosenter hos Steinsenteret, for jeg har bestilt enda en. Den er 170 cm høy og er ett syn i seg selv.

Bilde

Vi har også ett par sjarmerende skur i gammel stil. Veldig greit å kunne oppbevare ting under tak.

Bilde

 

For noen uker siden var det en journalist fra Bergens tidende på besøk for skrive en hagereportasje. Hun skrev blant annet at jeg har sittegrupper overalt. Det er helt riktig. Jeg har kanskje ett ørlite oppheng på det, men det er greit å flytte seg rundt i hagen etter solen og etter sinnstemningen.

Bilde

 

Denne granittbenken er også fra Steinsenteret. Den er med på å gi japan-hagen det rette uttrykket. Det fine med granittmøbler er at de er helt vedlikeholdsfrie. De er like fine etter 20 år, og ikke er de dyre heller. Jeg har fått lov til å gi dere lesere en gunstig pris på alle produktene fra Steinsenteret, men det må jeg nesten komme tilbake til etter at avtalen er i orden.

Bilde

Disse gamle bordene og benkene fikk seg en behandling av malerkosten. Noen steder ble oversett i farten ser jeg nå.

Bilde

God og sitte i er den, men begynner å bli litt lei slike store sittegrupper.

Elisabeth

 

 

.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s