Fargerike og innbydende pallekarmer.

Det er ikke så lett å begrense seg når utvalget på urter og grønnsaker er så stort. Jeg var nødt til finne frem de gamle pallekarmene, men de trengtes en oppgradering. Alle typer treverk som skal stå utendørs trenger vedlikehold. Hvis ikke blir det hull der som kvistene er, og det kan bli inngangsporten til gottebutikken for Skogbrunsneglen.  Det vil vi ikke ha noe av. De blir jo litt finere når de blir malt også. Blomstene liker å bli stelt og snakket med vet du.  Innbydende farger får oss gjerne oftere til å stoppe opp for å ta en titt, og forhåpentligvis nyte det vi ser.

Bilde

Det har vært noen fantastisk flotte dager og da er det alltid fristende å finne frem malerkosten. Jeg bare elsker lukten av maling og ny klippet gress når det er vår.

Jeg var litt usikker på hvilke farger jeg skulle velge, men det hjelper på å ha en venninne som Jannike. Hun er interiør og fargekonsulent. Den grønne brukte jeg også på noen ute møbler som vi holder på å male nå.

Til pallkarmer kan man våge seg på farger som man ellers ikke ville valgt. I malerbutikken kan du kan være heldig å finne en frisk farge som er feilblandet til 10 kr. literen. Den røde her fikk jeg med på kjøpet da jeg kjøpte den grønne.

Bilde

Nå har jeg sådd gulrøtter og reddiker i to av pallekarmene. Det er litt tidlig, men gradestokken er oppimot 20 grade om dagen, så jeg tar sjansen. Vårsolen er gjerne den største utfordringen nå. Det er fort gjort å svi små plantene nå, men jeg klarer ikke å vente lenger.

De er ganske geniale de remsene med gulrot frø fra Nelson. Det er så fort gjort å så gulrøttene for tett, men det blir ikke noe problem i år.

Neste innlegg vil jeg skrive om hvilke forhåndsregler man kan ta for å få det beste resultatet for dyrking i potter og pallekarmer.

Ønsker deg en riktig fin vår dag.

Hilsen Elisabeth

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s