En tur i hagen mellom regnbygene.

Jeg syntes det er deilig å ta en tur i hagen like etter en regnbye. Problemet i Bergen er at det er så liten pause mellom regn byene. Luften er friskere og blomstene strutter av spenst og glede. Jeg tok med meg kamera for å ta noen bilder. Forhåpentligvis setter det deg også i skikkelig vår stemning.

Bilde

Lilla Kuleprimula er den aller vakreste vårblomsten jeg vet om. Jeg kjøper flere hvert år for jeg får ikke nok av de. I år har jeg sådd vanlig Primula i tillegg.

Bilde

Forsythia busken (kalles gjerne gullbusk på folkemunne), kommer tidlig i blomst og er ett syn for øyet når solen skinner på den. Nydelig å henge påske egg på denne busken.

Bilde

Jeg må si at jeg fikk sjokk da jeg så at det kom opp hvite tulipaner i dette bedet i år. Min mann kjøpte løkene i Holland for noen ar siden. På pakkene stod det at de skulle bli grønne, lilla, og sorte, men alle ble røde. Det er ikke uvant at de putter røde løker i pakkene, for det er de som er billigst. Løk turister er lette å lure. Det som er merkelig er at alle er hvite og gule i år. Det forstår jeg meg ikke noe på. Kanskje noen har drevet aprilsnarr med meg.

Bilde

Bilde

Pieris Forest Flame er en av mine absolutt størsta favoritter i hagen. Den har hvite blomster nå, men får snart røde blader ytterst, slik som julestjernen. Den er også vintergrønn. Denne planten er et meget godt alternativ til tuja hekk. Gir du den gjødsel (saue møkk er den veldig glad i) så kan den bli flere meter høy, selv om det står max høyde 1,20 på etiketten.

Bilde

Muscari mellom Gravmyrten. Det er mange som ikke er så gled i Gravmyrt for den brer seg så mye. Den ble tatt bort fra plante utsalgene i fjor, men en tilsvarende har kommet inn igjen i år. Jeg derimot er kjempe glad i den for den er vintergrønn og har blå lilla blomster som kommer tidlig om våren. Den tåler også at vi går på den. Den er også veldig dekkende og ugress greier ikke komme gjennom dette teppet.

DSC_0004        #Muscari

Bilde

DSC_0001

Vi går en fin tid i møte nå. Det spirer og gror over alt. Fuglene kvitrer og det er ferie tid.  Ønsker deg en riktig fin palmehelg.

Klem fra Elisabeth

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s