Årets hagetrender ble vist på messen.

Hagemessen i Lillestrøm ble arrangert i helgen. Det var stor konkurranse om å ha de fineste blomsterstandene. Årets blomstertrender kommer tydelig frem på slike messer.

DSC_0065

 

Bilde

Det som gikk igjen på messen var sitron- appelsin trær, pil trær i alle former og fasonger, og planter som du ikke pleier å se i butikkene. Prisene på blomstene var ikke noe billigere enn i butikkene, men folk kjøpte som om de aldri hadde sett blomster før. Forstår de godt jeg for det hadde jeg selv gjort hvis jeg ikke tok fly.

BildePergolaer og portaler var å se på alle blomsterstandene.

På denne standen til ett dansk firma solgte de kjempe mange pil trær i alle former og fasonger. Han hadde tatt med seg 100 bunter med pil uten rot og etter at messen hadde vært åpen i 2 timer hadde han bare 7 bunter a 100 stykker igjen. Han smilte fra øret til øret da han fortalte det.

Bilde

Ting som ser rustent ut preger fremdeles motebilde.

Blomsterpotter i hodeform

Spesielle og tøffe blomsterpotter.

Garden Living sin stand var nok en av de som fikk mest besøk. Tommy og Kenneth ble begge rødmosen i kinnene etter at messen hadde vært åpen halvannen time.  De ble nesten utsolgt etter første dagen.

Bilde

Tommy Tønsberg får så vidt ett lite pusterom mellom kundene. Jeg fikk kjøpt to eksemplar av den siste boken deres som heter Spiselig på liten plass. Påske krimen er byttet ut dette året.

BildeBilde

Bilde

Bilde

Venninnen min Mette kom også på hagemessen. Hun ble kjempebegeistret for pil i alle former og fasonger.

Bilde

Uterom sin stand var nydelig. Jeg snakket en del med innehaveren og han fortalte at det var knall hard jobbing for å få elt til på så kort tid. Det nye for året er at det skal være røyk i vannet sammen med lyset.  Det var en utrolig tøff effekt.

Bilde

Hortensia og tulipaner plantet i en nydelig form. Man kan ikke annet enn å bli glad av å se slike nydelige blomster.

Bilde

Fossefall i begge ender av karpedammen. De hadde holdt lenge for å få laget bordet som vannet renner på helt innerst. Jeg var nødt til å spørre om det var Darren fra Darren Saines Hagedesign som hadde laget denne hagen. Ikke bare for at jeg traff han foran standen, men fordi den var så utrolig nydelig. Innehaveren var også veldig hyggelig, og veldig rimelig når det gjelder å tegne hager. Ett godt tips fra meg er å oppsøke firmaet Uterom hvis du trenger hjelp i hagen.

BildeEn litt mer tradisjonell beplantning for oss fra vestlandet . Rododendronbuskene trives veldig godt her.

Bilde

Bilde

På standen til Hageselskapet stod Gunn som er nylig innvalgt til Landstyret i Hageselskapet. Bilde

Gunn og de andre gjorde en kjempe bra jobb . Hageselskapet fikk nesten 100 nye medlemmer den helgen.DSC_0052

Svein som er fylkesleder for Møre og Romsdal snakker her med Tonje som er redaktør for Norsk hagetidend.

Bilde

Gult er alltid populært nå som det snart er påske.

Bilde

Bilde

Bilde

Disse gasspeisene har jeg ikke sett før. Hadde jeg hatt bil med så hadde jeg kjøpt en slik. De fantes i forskjellige utgaver. I tillegg var det med en beholder i likt materiale som du kunne ha gassflasken i. Utrolig fin. Jeg er sikker på at vi kommer til å se mye av disse fremover.

#gassgrill utendørs

Bærekraftig uterom har gjenbruk som motto. Alt kan brukes til noe hvis du er litt kreativ sa kvinnen på standen. Jeg er helt enig med henne i dette. Se bare hva de har fått til her.#kreative blomsterbed

Gamle bildekk kan du sette oppå hverandre og hvis du vil lage deg en kompostbinge. De ble fine da de ble malt i friske farger.

Bilde

Liggende pallekarmer  kan fint brukes til å plante grønnsaker i.

Bilde

 

Bilde

Her også brukt som romdeler.

Håper du fikk litt inspirasjon og ideer for hagen. Jeg syntes det er veldig hyggelig å dra på slike arrangementer. Det er kjekt å treffe nye og gamle hagevenner. Knytte kontakter og få gode tips og råd som man tar med seg videre. Det er mye spennende er på gang nå fremover. Nesten så jeg ikke klarer å følge med selv for det skjer så mye, men det er kjempe gøy.  Må være litt hemmelighetsfull en stund til dessverre. Ønsker deg en kjempe fin dag.

Klem fra Elisabeth

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s