Test om hva som er best å så i.

Solen varmer, fuglene kvitter og vinterjakkene er pakket bort for denne gangen. For meg er denne tiden den aller beste. Alle vinduskarmer blir fylt med potter som spirer og gror.

DSC_0045For andre ser det gjerne ikke så pent ut, men for meg er det helt fantastisk. For en lykke det er å produsere sine egne planter helt fra bunnen av. Hyggelig er det også å kunne gi en plante eller tre til en god venn eller nabo.

Test av planteutstyr.

Jeg ble forespurt av Nelson Garden om å prøve ut deres nyeste patent Rootmaster, og det har jeg nå gjort.  Jeg plantet to typer blomster for å se hvilke blomster som har best utbytte av denne nye patenten.

Klokkeranke 200-400 cm

Klokkeranke 200-400 cm

Rootmaster fra Nelson garden

Rootmaster fra Nelson garden

Jeg plantet stemor som ikke har så mye rotsystem og Klokkeranke som blir oppimot 4oo cm og har ett kraftigere rotsystem.  Det var tydelig å se at Klokkeranken trivdes veldig godt i Rootmasteren, mens Stemorsplantene ikke hadde samme effekt. Stemorsblomstene likte seg aller best i plastboksene som tidligere har vært små godt i.#Planteutstyr

Skal du plante for eksempel klatreblomster, erteblomster eller solsikker vil jeg anbefale Rootmasteren. Hvis du skal plante mindre blomster, er mini drivhuset med jord briketter en renslig og enkel måte å plante på. Ungene elsker å plante i disse. Det er så gøy å se hvordan brikettene utvider seg og frøene liksom forsvinner ned i midten når de får vann.

Noen sverger til å plante i små potter. Grunnen til dette er at små potter holder jorden varere enn store potter.

Jeg forsøkte meg også på dette denne gangen, også med stemorsplanter. Jeg brukte samme så jorden og plantet de akkurat på samme tid. Resultatet var at de ble tre ganger så store i plastboksen.

Lokket bidrar til å holde på fuktigheten og gir en drivhus effekt.

Merking av blomstene. For å ha noen lunde kontroll på hva jeg har plantet, t#best å plante iaper jeg rett og slett hele planteposen på esken. Når jeg planter så mange sorter blomster er det rett og slett umulig å huske navn, høyde og farge på de alle.

Nå var det på tide å potte om (prikle) småplantene mine.  Det er virkelig forskjell på kvaliteten på de frøene. Jeg må si at spireprosenten på frøene fra Nelson er bortimot 100%. Tidligere år har jeg handlet fra en svenser Impecta.se.  Litt billigere er frøene, men det hjelper ikke stort når spireprosenten er bortimot 50%.

 

BildeDet er her det lett å gå surr på hvilke planter som er hvem.

Merking av hver potte driver ikke jeg med her. Jeg  sorterer de etter farge-kombinsjon og høyde, og setter bare de blomstene som skal i samme bed i samme kasse. Så to av disse kassene skal i det store bedet på hytten.#Plantetips

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disse kassene ble plassert under takvinduet på soverommet, og her skal de få stå til de skal plantes ut om en måneds tid. Nå er det tid for-utvikle purre og brokkoli så det står på dagens program.

Jeg ønsker deg en riktig fin vårdag.  Klem fra Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s