Hvem har spist i bedet mitt?

Jeg må si at jeg fikk sjokk da jeg  fikk se bedene mine på hytten i dag.

Halvspist tulipanløk

Halvspist tulipanløk

Noen har forsynt seg av tulipanløkene mine.  Det var minimum 10 hull i jorden. Det så ut som de hadde blitt dratt rett opp for det var helt ryddig rundt plantehullet. Denne tulipanen var halvspist.  Det kan se ut som tulipantyven foretrakk kun en type. Jeg plantet tre forskjellige typer og en tredjedel er spist opp. Løkene var det den spiste først. Bladveket var ikke så god på smak for det lå igjen flere steder. Min umiddelbare tanke var at det kan være mus som har vært her, men jeg vet ikke. Har du en annen filosofi, blir jeg glad for en tilbakemelding.  

Massivt selvmord? Tulipan (Tulipa gesneriana) er en giftig plante, som inneholder irriterende plantesaft. Tulipanløken inneholder mest av disse irriterende stoffene. Så lenge tulipaner er giftige for mennesker så er de forhåpentligvis også giftig for mus. Så kanskje disse små gnagerne har fått sitt siste måltid.

Hvis ett barn spiser en tulipan, bør du umiddelbart ringe gift-sentralen.  Barnet bør også skylde munnen og drikke noe.

Klargjorde bedene.

Ellers så var det deilig å luke og klargjøre bedene på kaien for sesongen.

IMG_3268

Ku kompost, og fullgjødsel tilsatte jeg nå allerede. Grunnen til at jeg gjør det så tidlig er at gjødsel kan svi plantene hvis de kommer i kontakt med røttene. Nå får fullgjødselen god tid til å «bli tatt opp» i jorden. Ekstra såre er de når de er små.

Jeg sår alt selv, og planter er de gjerne ut før de har blitt store og kraftige.  Da må jeg være ekstra påpasselig. Jeg gjorde på samme tid i fjor og da ble blomstene fantastisk store og fine.

Jeg var nødt til å ta med ett bilde av de søte påskeliljene som stod å skinte imot meg, i kapp med solen.

#påskeliljer

Ønsker deg en fin uke. Elisabeth

2 kommentarer om “Hvem har spist i bedet mitt?

  1. Musa kan gjerne krype ned og spise hele løken. Jeg måtte ut i dag for å legge gift rundt løkene. Håper ikke blomstene tar skade av det, men tror ikke det. Musene eller hva det nå er som har forsynt seg hadde tatt to- tre løker siden i går. Utrolig kjedelig. Hvis det ikke er flere borte til neste gang jeg kommer ut vet jeg at det er musa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s