Tegner en sykehushage.

Hageselskapet Hordaland fyller 50 år den 7. mars. I den forbindelse har medlemmene kommet frem til at de vil gi en gave til Haukeland sykehus. Jeg ble litt stolt av å bli satt på denne oppgaven, for dette elsker  jeg virkelig.

Etter to befaringer på Nordåstunet rehabiliteringssenter. En med sjefen og to av gartnerne som er tilknyttet Haukeland, og en alene. Som den perfeksjonisten jeg er, vil jeg ikke levere fra meg noe jeg ikke er 100% fornøyd med.

For å få det beste resultatet kjøpte jeg en Apple MacBook Pro og et landskapsarkitekt program.  Det er ikke uten grunn det kreves flere års skolegang for å forstå slike tegneprogram.  Det har ikke jeg tid til, for jeg skal ha det ferdig til neste helg.

Etter 3 uker med lesing av flere hundre sider bruksanvisning og knallhard jobbing ser det ut som vi har løst gåten.

Det er ikke bare hage rommene som skal tegnes, men hele huset også. Hadde jeg vist hvor tøft dette kom til å bli, så vet jeg ikke om jeg hadde våget å påta meg noe så stort oppdrag og så liten grunnkunnskap om slike tegneprogram. Men man vokser ikke hvis man ikke våger å strekke seg, og jeg ønsker at min kunnskap skal vokse betraktelig. Så da var det ikke noe å stusse på da.

3 av 4 hage rom er så godt som ferdig. Sjefen for Nordåstunet vil satse på to uterom, men så lenge jeg gjør denne jobben gratis tar jeg meg frihet til å tegne alle de fire hagerommene.

Bilde

Det er godt at jeg har en mann som er en god del mer tålmodig til å lese tunge engelske bruksanvisninger enn meg. Han syntes det var gøy å få det til han også. For å gjøre jobben enklere har han koblet MacBooken til en pc skjerm, og i dag utvidet han med en til.

Det ser nesten ut jeg styrer Nasa fra stuen sier han og ler.

La meg påpeke at det er Hageselskapet som gir denne gaven til Nordåstunet, og ikke jeg som enkelt person.  Dette skal legges frem på representantskapsmøtet vårt den 8. mars. Jeg får håpe at det blir godt mottatt for dette har jeg virkelig lagt både tid og sjelen min i.#HageplanleggerElisabeth Heggland Urø

Det viktigste er at det blir en hage hvor pasientene ikke bare kan slappe av, men også utvikle seg.

Smugtitt. Jeg kan gi en liten smugtitt i ett av hagerommene. Ikke helt ferdig, men kommer der snart. Dette hagerommet er ett av «bonusrommene» og er ikke bestilt av kunden. Derfor tillater jeg meg til dele dette utkaster. Mer  om prosjektet kan jeg dessverre ikke meddele nå.

Ønsker dere en fin uke.

2 kommentarer om “Tegner en sykehushage.

  1. Ja det er både utfordrende og veldig gøy. Det er mange hinder å hoppe over her. Jo høyere man hopper jo sprekere blir man, er det ikke så? Neste hinder virker gjerne ikke fult så høyt da. Jeg håper iallefall det. God helg.
    Hilsen Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s