Det gjelder gjerne å ha utstyret i orden.

Lengselen etter våren kan virkelig kjennes på kroppen nå. Det har nærmest blitt en facebook trend å legge ut bilder av spiring allerede fra januar.  Fristelsen blir så altfor  tidlig er veldig stor. Jeg gjør samme feilen hver eneste år. For jeg vet at jeg ikke lykkes med å så stemorsblomster i januar, men jeg bare må gjøre det likevel. De ble jo selvfølgelig tynne og lange. Etter noen uker i kaldt rom med lys har noen av dem komt seg, mens andre sa takk og farvel.

Kanelbasilikum

Kanelbasilikum

Jeg har innsett at jeg er nødt til å invistere i skikkelig utstyr. Så heldig er jeg at hovedkontoret til Nelson garden ligger like ved hurtigladestasjonen. Så jeg stikker av og til innom og tar en prat mens jeg lader bilen. Det er alltid hyggelig å ta en prat om blomster og frø med likesinnede.

Ble med på bakrommet. Mens jeg var der fikk jeg en liten kikk innpå bakrommet. Der hadde de begynt å dyrke frem urter som de skal ha til lunsj fremover. Disse urtene har vokst seg store og kraftige på bare tre uker.  Dag Kleveland som er salgsjef snakket varmt om Sitron-og kanelbasilikum. Deilig frisk duft sprer seg i rommet når man sprayer de med vann.  Alle på kontoret hadde selv plantet disse hjemme. Jeg fikk også med meg begge typene hjem.

De trenger konsentrert lys.

Resultatet blir dårlig hvis du ikke har konsentrert lys over plantene sier  Dag. Da vingler de rundt i alle retninger for å finne en trofast lyskilde, og bruker mye krefter på det istedenfor å fokusere på å vokse. Jeg som har jobbet halve mitt voksen liv i barnevernet trakk øyeblikkelig  en paralell til barn som ikke har faste og stramme regler. De blir også søkende og vinglete.

Bedre såresultat får du om de vannes underifra. De er så små og skjøre og kan knekke ved en litt for hard vannstråle.

Overbevist om at jeg trengte litt av hvert.  Forrige gang jeg var innom kom jeg utigjen med denne nyheten. Rootmaster har de kalt den.  Vannet blir liggende nederst i bunnen. Båndene må stikke godt nedunder vannoverflaten for ellers tørker planten ut. Mine har stått nå i noen uker og jeg er ikke plaget med fluer. Det vil si at fuktigheten i jorda er perfekt.

Rootmaster fra Nelson garden

Rootmaster fra Nelson garden

Rootmaster fra Nelson garden

Rootmaster fra Nelson garden

Plast lokket settes på og så trenger du ikke gjøre noe før du skal plante de ut. Ikke mer enn å sjekke at de har vann innimellom da. Som du ser så er det lett å åpne de opp slik at du ikke skader røttene på blomstene. Den har også en annen funkjon og det er luftbeskjæring. Jeg må ærlig innrømme at jeg var helt med på hva han fortalte, men regnet med at røttene skal bli kraftigere når de får luft fra undersiden.  Alle delene kan vaskes i oppvaskemaskinen også. Er det rart at jeg bare måtte ha en slik en da?

 Det jeg fikk med meg i dag var to små minidrivhus med jordbrikketter.  DSC_0024

Marcel, sønnen min fikk så sitron- og kanelbasilikum i de. Det var gøy for han å se at brikettene vokste etterhvert som han fylte på vannet. Jeg føler meg nesten som en tryllekunstner jeg nå mamma sa han.

Itillegg fikk jeg bestilt varmematte, stativ og ett stort lysstoffrør som kan henge i riktig avstand over blomstene. Det kommer trolig rettt over helgen. Da skal det virkelig bli fart i sakene håper jeg.

Og forresten så er jeg ikke helt sikker på at det er så billig med EL bil når «gottebutikken» ligger like ved.

Ønsker deg en fin helg  og vinterferie der du er.

Hilsen Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s