Tredoktoren med podevoks i baklommen.

Jeg skulle egentlig på trening i dag. Da jeg kom utenfor ombestemte jeg meg brått, og løp inn for å ta på meg arbeidsklær. Solen varmet godt, og da klør det jo i hendene på en hageentusiast. Det ble fort 3 timer med opprydding i dag.

Jeg må innrømme at det ikke ser bra ut her. For etter jeg ble påkjørt rett etter sommerferien har jeg ikke kunnet gjøre noe som helst i hagen. Så nå var det deilig å kunne begynne oppryddingen. Bilde

Når uhellet er ute. Under raking var jeg så uheldig å knekke en gren på toppen av ett av morelltrærne mine. Jeg ville helst ikke klippe av toppen, så jeg løp inn for å hente podevoksen som jeg fikk fra Nelsson Garden. Når det kan beste en avklippet gren på ett tre, bør det jo kunne «lappe sammen» en gren som henger og dingler litt også.Bilde

Jeg la på ett lag podevoks på det sårede stedet. Husk plasthansker!!! Jeg glemte det og det ble nesten som lim på hendene. Det var veldig lett å smøre på og limer grenen veldig godt. Konsistensen var omtrent som honning. Den skal også forhindre at det kommer sopp på grenene. Etterpå var det bare til å surre litt tråd rundt. Helst en som ikke ødelegger barken.Bilde

Vil du prøve deg på poding? Det skal ikke være vanskelig å pode ett tre. Etter at jeg «limet» mitt i dag forstod jeg hvor lett det er. Poding må skje på vinteren (januar, februar). Så det er bare til å gå i gang. Det står på boksen hvordan du gjør det. Dette må jeg prøve. Tror jeg tar en grein fra min onkels sitt Opal plommetre. Det har så utrolig deilige plommer, men er i ferd med å dø ut. Redde det som reddes kan. Veldig spennende å prøve noe nytt. Du finner Nelson sin podevoks  på de fleste hagesentrene.

2 kommentarer om “Tredoktoren med podevoks i baklommen.

  1. ungene klarte å kveste det ene epletreet i dag, har prøvd å «lappe» det som du har gjort.
    mitt spørsmål er nå: hvor lenge skal hyssingen sitte på?
    all info mottas med takk 🙂

    • Hei Øyvind, kjekt å reparere treet når man kommer utfor slike skader. Etter 3 uker skal de ha klart å vokst sammen igjen, men gummistrikken eller hyssingen bør ikke fjernes før det har gått minst 2 mnd.Lykke til, og god påske.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s