Hektisk nå rett før våren er her.

Nå kan jeg kjenne at våren er i annmarsj. Hageplaner skal lages og foredrag skal forberedes.

Det kjennes på kroppen at våren er i annmasj.

Denne uken har jeg vært med på seminar med 100 anleggartnere i Ulvik. Det var ett blomstrende eventyr uten like. Det var de best investerte pengene jeg har brukt på lenge.

44892

Temaer for seminaret:

  • Parsellhager, Vibeke Hermansen fortalte om hvordan de har laget parsell hagen i Bjørvika. Dette foredraget var veldig interessangt. Laksevåg hagelag har inne en søknad om å få parsellhage i sin bydel. Vibeke Hermansen sa seg villig til å gi oss gode råd underveis. Jeg vil gjøre det jeg kan for å hjelpe de og andre bydeler med det dette. Bloggen min i Bergensavisen kan være ett godt sted hvor man kan få belyst slike saker. Parsellhager er veldig ettertraktet og populært. Dette temaet kommer jeg tilbake til når jeg har fordypet meg mer om dette temaet.
  • Summende hager, Alf Helge Søyeland forte om blomsten og bien. Hn var også innom hvordan vi lager innsekshotell.
  • Blomster og stauder, Torunn Hovland Ljone hadde ett interessangt og lærerikt innlegg om stauder og gress. Gode plante tips å få med seg.
  • Hagedesign, Darren Sains holdt ett innlegg av en annen verden. For en kunnskap, og for en fantastisk hyggelig mann. Han ga meg mange gode tips og råd som jeg definitivt vil ta med meg videre.
  • Kundebehandling mm. Hagespisialisten ga oss tips og råd fra a-å om hvordan vi skal følge opp kunden fra a-å.

Når det var 100 gartere i salen kunne jeg ikke dy meg med å be om ordet. Jeg måtte gi litt reklame for Hageselskapet si noen få ord om 50 års jubileumet vårt i Hordaland nå i år. Det kom flere gisp i salen da jeg sa at medlemmene bestemte på IOP møtet at vi ikke skulle feire oss selv, men gi en gave til Haukeland sykehus. Vi vil gi en gave til Nordåstunet som er en underavdeling til Haukeland sykehus. Dette kommer jeg til å skrive mye om i tiden fremover. Vi skal samle inn penger og forhåpentligvis noen som er villig til å stille til dugnad. Det var heldigvis flere gartnere som viste sin interesse for dette etter innlegget mitt. Dette blir moro.

Her er ett innlegg om arrangementet hvis du er interessert: http://www.bygg.no/hage/article/1183543

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s