Stell av juleblomster

Nå står julen for døren og de aller fleste tar seg en tur til blomsterbutikke for å få juleblomstene i hus. Det er ikke alltid så lett å huske fra år til år hvordan de forskjelige blomstene skal behandles. Derfor har jeg laget en liten oversikt, slik at du lettere kan finne den blomsten som passer for deg.

Amaryllis

Setter du de i ett lyst kjølig rom vil blomstringsprosessen utsettes. Når du vil at den skal vokse og komme i blomst, setter du den lyst og varmt. Før Amaryllisen står i blomst krever den ikke så mye vann, som når den står i full blomst. Unngå å helle vann direkte på løken. Etter avblomstring kan blomsten visne ned slik at næringen kommer tilbake til løken. Slik kan den plantes igjen til neste år.
Hvis blomsten brekkes kan den settes i en vase. Stilken deler seg omtrent som en hanefot. For å unngå dettekan du ta litt tape rundt stilken, ca 3 cm. over stilkens ende.

Armarilus stilk   #amarilus

Svibler:

Her får du veldig mye blomst for en liten penge. De er fin i dekorasjoner og lukter godt. En liten svibel er derfor ett godt tips å sette på gjestetoalettet før julebesøket. Visner den ned kan du plante den igjen til neste år også.

Julerose.

Juleroser er en blomst som trives best utendørs. De siste årene har hvite juleroser blitt tatt inn i mange norske hjem. Denne blomsten er ikke i sitt rette element i en varm stue over lengre tid. Det anbefales å sette den kjølig om natten og når du ikke er hjemme. Dette er for å forlenge levetiden.

Mange tror at juleroser kan plantes ut når man kjøper de på vinteren, men det tåler de ikke. De kan plantes ut når det lir mot vår. Dette kan du gjøre selv om blomsten visner ned. Når dette skjer må du ikke glemme å vanne den. Gi den gjerne litt gjødsel når du setter den ut, slik at den våkner opp til ett nytt liv i sitt rette element.

Azalea

Denne blomsten krever llitt omsorg og kjærlighet. Får den det så får du glede av den lenge. Tørker den ut så visner den fort. Sett hele potten i vann til jorden er god og fuktig. TIl våren kan du plante den ut.

 

Julestjerne

Dette er juleblomst nr. 1 her til lands, iallefall hvis vi skal se på salgstallene.#jmoderne julestjerne Hvert år blir det solgt omlag 5 millioner julestjerner. Denne blomsten er ekstremt var for trekk og kulde. Ett godt råd er å ikke kjøpe julestjerne på matvarebutikken. De står som regel ved utgangsdøren og da har skaden skjedd før du får den i hus. Få den pakket inn i i papir i blomsterbutikken. Kaldt vann på bladene liker den ikke, så det beste er at den trekker lunket vann opp fra bunnen.

Allergi mor julestjerne? Mange tror at de ikke kan ha julestjerner fordi de er allergisk mot dem. Det er både riktig og galt. Julestjerne kan du ha, men du må knipe av knoppene på dem. Du kan be de i butikken om å ta dem av for deg hvis du ikke vil gjøre det selv.

Juleglede

Denne blomsten forbinder med gamle damer, men det er i ferd med å snu. Denne blomsten liker gjevn vanning, men liker ikke være for fuktig over tid.

Julekaktus Den heter julekaktus og skal også vannes som en kaktus. La den tørke ut mellom hver gang den får vann. En perfekt plante for de som ikke alltid husker å stelle blomstene sine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s