Spriter opp julegavene i år

Nå er vi midt i julestria, og det er vanskelig å finne den perfekte gaven til de som har alt. Husene er gjerne fylt opp med pynteting og kjøkkenet er overfylt med alle slags dubbedingser.

Vi lever i ett overflodsamfull og har derfor blitt veldig populært å gi opplevelses gaver de siste årene. Jeg liker derfor å gå litt tilbake til det gamle, nemlig å gi noe godt og hjemmelaget.

Tidligere har jeg laget alt plomme chutney og alt tenkelig av som kan lages av bær og frukt. Det har alltid vært veldig kjærkommet. Det blir ikke skikkelig julestemning hvis det ikke ligger ett syltetøy glass under treet fra deg sier tanter og onkler.

I år tenkte jeg å sprite det opp litte grann. For i år har jeg laget jordbær likør og en kjempe god jordbær gele av bærene.#jordbær på sprit

Oppskriften på Jordbær likør

  • 3 ½ dl Baccardi eller Vodka
  • 1 liter jordbær
  • 4 dl Lys Sirup eller Stevia for de som vil passe seg for sukkerinntaket.

Du kan fint bruke frosne bær. Alle bær som har vært innom frysen får mer saft i seg,

Jeg er ikke så begreistret for øversøt likør så jeg bruker bare 1/4 del av sirupen. Jeg velger å tilsette mer bær.IMG_2976[1]

Sett bærene på sprit og la det stå to uker. Det er i bærene all godsakene ligger, så de bør du ta vare på.

Nå er det bare til å finne noen fine flasker å helle de på, og gjerne lage en etikett med en hyggelig hilsen på.

Syltetøy av bærene

Etter at de rente godt av seg kokte jeg dem med 3–4 dl Syltesukker. Fremdeles kom den litt harde spritsmaken frem så jeg bryte den med en rundere smak.

#krydder til jordbærsyltetøyIngefær, en hel chilli og en vaniljestang var den beste kombinasjonen jeg kom på. Dette kokte jeg i ca 5 min i litt vann. Tilsatte syltetøyet. Det var en knall bra blanding om jeg skal si det selv.

Dette ble et pikant jordbærsyltetøy med voksensmak,som tilbehør jeg tror  passer perfekt til smakssterk ost og tapas.

IMG_2973[1]

Slike gaver som er laget med omtanke og kjærlighet som det er hyggelig å gi bort til jul. Forhåpentligvis er det hyggelig å ta imot også.

Ønsker deg en fin førjulstid. Klem fra Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s