Moderne og tradisjonelle juledekorasjoner

I dag har jeg laget utallige juledekorasjoner. De skal forhåpentligvis bli omplasset i morgen, for jeg skal ha stand på en julemesse.

Det er en del planlegging som skal til iforkant av en messe, men jeg bare elsker det. Jeg har plukket granbar, kriston, kongler og mose som skal brukes.

Bilde

Disse hjerte skålene falt jeg for hos blomsterforhandleren. Laget 8 slike søte små. En lilla svibel, litt kongler og granbar er nok det for å komme i forjuls stemning. Alle dekorasjonene har fått en pepperkake. Kunne nesten skrevet HagebloggereN på for det blir jo nesten varemerket mitt for i år.

Bilde

Denne blomsten lyser i mørket og er innmari kul syntes jeg. Disse blomstertypene kommer best frem på fat. Noen kastanjer og glitterstein på jorden gir juletemning. Ikke for de som liker den tradisjonelle julepyntingen, men for de trendye er dette sikkert midt i blinken. De får mer glitter på seg når den kommer på bordet i morgen.

2013-11-23 22.24.02

Denne ser gjerne llitt kjedlig ut, men jeg syntes den er litt kul for det.

Bilde

Her har jeg blandet nytt og tradisjonelt. Man må  jo leke litt når man holder på også.

Bilde

Lilla svibler, kongler og ett lys i midten.

Bilde

For å få litt julelukt i husene la jeg ett par stjerne anis i dekorasjonene. Kanelstenger har vært brukt i mange år, men stjerneanis har jeg ikke hørt om før.

Bilde

En helt vanlig dekorasjon med nisse, lys, kongler, gran og svibler.

Bilde

Kranser har jeg aldri laget tidliger. Det var nesten det gøyeste syntes jeg. Det ble 5 av granbar og tre av kriston.

Bilde

Jeg lånte nylig en gammel hagebok fra biblioteket. der stod det at alle kranser holder seg best i en plastpose utendørs inntil de skal henges opp eller legges på graven.

Jeg skal ha med meg mye annet også, men det får du ikke se før i morgen. Noen overaskelser må jo være til de besøkende også. Håper dette blir godt mottatt. Da prøver jeg meg på flere messer. Jeg storkoser meg når jeg pusler med slike ting. Så har du ett tips om en messe i Bergensområde , blir jeg glad for det.

Klem fra Elisabeth

2 kommentarer om “Moderne og tradisjonelle juledekorasjoner

  1. Her var det masse artig! Likte Rhododendron-tipsene – både såing og stikling. Det må jeg prøve! Også var det et bra tips med å legge grus under løker dersom det ikke er så god drenering i bedet. Løkene er forlengst satt i år, men det kommer nok flere år da jeg putter løk i jorda…

    • Tusen takk for alle de fine komentarene. Jeg forstår at du har lest noen innlegg, for du har virkelig fått med deg litt av hvert. Det er så utrolig kjekt når ting man skriver blir godt motatt. Jeg skal innom bloggen din nå tenkte jeg. Vi blogges, forhåpentligvis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s