En dag mot det normale

I dag har det vært en nydelig høst dag på vestlandet. Frosten står likevel for døren, så i dag måtte resten av brokkolien høstes inn. Det som er fint med brokkoli er at når du skjærer av en bunt kommer det fort frem en ny en. Ett annet pluss er at du kan høste helt frem til frosten kommer. Så sent så går den heller ikke i blomst så lett som på sommeren. Bilde

Klipping av grener er noe som jeg er kjempe glad i. Vet ikke om det kan være genetisk for min far og farmor var begge frisører.  Bilde

Denne grenkutteren fikk jeg i julegave i fjor. Helt genialt å kutte opp greiner som kan brukes til dekke i bed. Den kutter i veldig små biter. Det er viktig for meg at kappet blir fint slik at det ikke ser rotete ut i bedene. Med slikt arbeid kan jeg holde på i en evighet.

Etter en del timer med opprydding i hagen var det tid for lunsj. Det er første gang jeg har servert reker og Chablis i hage i midten av november. Bilde

Jeg må jo være ærlig og innrømme at det ikke var så aller verst. Mot normalt vil jeg si. For på denne tiden går vi som regel med dunjakke og vanter. Rekeskallet tar jeg av og til vare på, for det er gir god kraft til fiske- eller krepsehalesuppe. Veldig god å ha litt kraft i fryseren, så det er klart når jeg får lyst til å lage en litt kraftig vintersuppe.

Bilde

Suppen blir kjempegod hvis du tilsetter cream frech, rømme, to bokser med asparges. Ett lite tips for ikke å få træler i suppen er å koke opp litt buljong før du tilsetter aspargesene. Med stavmikserer blir den helt glatt og fin. Tilsett salt, pepper og til slutt krepsehaler eller det du måtte ønske. Nei, nå skrev jeg meg bort igjen. Tilbake til hagestoffet.

Med reker i komposten blir det fart på sakene. Bilde 

Rekeskallet kaster jeg alltid i komposten etter siling. Legger du øret til varmkoposten er jeg nesten sikker på at du hører at det bobler og braker. Det lukter heldigvis ingen ting. Ikke så verst å få brukt rekene 3 ganger egentlig. Håper du har hatt en fin helg der hvor du bor også.

Klem fra Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s