Nå er det tid for å så Rhododendron.

Nå sent på høsten er Rhododendron frøene modne, så nå er det såtid.
Det beste er å plante i sandholdig  jord tilført 1/3 torv. Får du ikke tak i det, er kaktusjord ett bra alternativ.
Jorden fuktes lett, og frøene «trykkes» til jorda slik at de får kontakt. Rhododendronfrø er lysspirande og skal derfor ikke dekkes med annet enn lys plast eller lignende for å unngå uttørking.
Når du priklar Rhododendron tilførar du finhakka bark, eller grannåler som også er nok et bra alternativ.

En stor takk til gartnerne ved Arboretet på Milde som hjalp meg med dette innlegget.

 

4 kommentarer om “Nå er det tid for å så Rhododendron.

 1. Spennende:) Dessverre har jeg iherdig plukket bort alt av frø på rododendron. Ja, for det har jeg lært er fornuftig. Jeg ante faktisk ikke at det var mulig å få dem til å spire. Jeg får prøve å huske å spare noen neste år. Får aldri for mye rododendron:)
  Klem fra Liv<3

  • Du får gå til naboen da Liv. Man kan jo egentlig plukke de bort hvis ikke man trenger de. Jeg har fåttflere spennende og litt uvanlige frø av hyttenabien min. Han var med i rhododendronforeningen. Godt å ha slike naboer.

 2. Tusen takk for besøk på FB-siden til Halden Hagelag. Og takk for veiledning til hvordan så rhododendron. Som jeg skrev til deg på vår side, så hadde vi besøk i hagelaget vårt av svenske Bengt Karlsson, som holdt foredrag om rhododendron og om den botaniske ekspedisjonen han reiste på til Kina/Tibet for ca. tre år siden.

  Ettersom du har en interesse for rhododendron, må jeg dele et par linker:
  http://www.algonet.se/~sta-bod/rhodintro.htm (Föreläsning om Rhododendron av Bengt Karlsson)
  http://www.rhododendron.nu/ (Bengts eiendom – Klöva Naturträdgård)

  Til sist et spørsmål. Her i Halden har vi begynt å oppleve frostnetter nå, og det er antagelig snart tid for frost døgnet rundt. Nåe man har sådd frøene slik du viste på videoen, hvor skal man da oppbevare det som er sådd? Ligger frøene der på jorden og venter med å spire til våren (de blir stratifisert på så vis?)?

  Mvh
  May-Liss Harseth

  • Hei, og takk for tilbakemeldingen. Rhododendronene som er sådd trenger lys og varme for å få fart på seg. Jeg har satt de under takvinduet mitt. Begynner det ikke å skje noe etter jul så setter jeg ett lys over de itillegg. Jeg har aldri gjort dette før. En gang må være den første. Så dette er utrolig spennende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s