Klargjøring for våren

Denne helgen var det opprydding i hagen som stod på programmet. Iallefall helt til ryggen kollapset. Det er noe dritt å bli halv gammel med skavanker.

Løv i hagen

På dette lille område ble det over tre sekker med løv.

Jeg fikk heldigvis raket litt løv og ugress i frukthagen. Nå som det begynner å gå mot minusgrader så slipper ugresset også lettere heldigvis. Krypfredløsen var heldigvis en av de som slapp lett taket i dag.

Mange sier at løvet skal ligge på bakken over vinteren for det er naturens egen måte å  beskytte seg mot frosten. Jeg for min liker ikke å ha løv i hagen. Jeg har en del har vintergrønne bunndekkere som gravmyrt, forskjellige bergknapper og markjordbær.

Ønsker å se det grønne. Når snøen begynner å tine, og det nærmer seg vår, ønsker jeg å se det grønne. Ikke en haug med gammelt  løv som minner meg om høst.

Nå begynner vintereplene  å bli modne.

Jeg er veldig glad for at de som planla denne hagen plantet eple trær som gir fukt både i august og november. Det er godt å få godene litt fordelt syntes jeg.

#Epler som fuglemat

#Epler som fuglemat

Disse eplene er litt hardere og er derfor bedre å bruke som fuglemat i vinter. Jeg plukker alltid nedfallsfrukten, ligger den kaldt og tørt. Før jul fester jeg de på enn stål tråd, for så å henge de opp i treet.

Dette morell treet ser da ut som ett frukt fat. Ikke for oss gjerne, men for småfuglene. Her koser de seg iallefall.  Fuglene må jo få noe godt til jul de også.

Julegaveverksted fra hage til kjøkken.        Nå på denne tiden har jeg litt bedre tid til å utforske nye spennende oppskrifter.  Det er alltid noe nytt jeg får lyst til å prøve. Noe havner gjerne under juletrærne til venner og familie også. Så venter du en gave fra meg så må du slutte å lese bloggen min fremover for her blir det julegaveversted fra hage til kjøkken.

Ønsker deg en fin dag.

Klem fra Elisabeth

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s