Hjemmelagde styrkedråper

Med flere eple og pæretrær i hagen må man bli kretativ på hvordan man skal få brukt alt. Etter å ha laget utallige eplekaker og syltetøy så det ble vinlaging som stod på programmet. Dette har min mann Rolf virkelig fått interessen for. Mannfolk våkner ofte opp når det kommer til øl og vinlaging.

Rolf har lest seg opp om hva som passer sammen med de forskjellige fruktene for å få den rette smaken. Vinen blir bedre og bedre for hvert år. Sterk blir den også, så det er lurt å drikke sakte,

Bilde

I år ble det en eple, plomme og med litt rognebær for å kompensere for de store  syreinnholdet i eple.

Vin nummer to: Jeg er ikke så veldig nøye med målene når jeg lager vin. Jeg blander alt jeg kommer over.

Bilde

Pærer kan ha en lett avførende effekt så siden vi vil unngå det brukte vi i underkant av en bøtte i hver dunk.

Bilde

Jeg hadde epler, pærer, bringebær, solbær og rognebær. Bær og plommer blir saftigere når de har vært en tur innom fryseren. Rognebærne blir ikke så bitter etter en kuldebehandling.

Helse i hver dråpe er mitt motto. Ett lite glass av dette hver dag så får du i deg mer enn 5 om dagen.

Dunk nummer tre inneholder epler, pærer, rognebær og noen granateple.

Bilde

Granateple gir en rødlig og frisk farge.

Bilde

Tidligere år har vi vesken gjennom ett putevar. Det fungerte bra, men det ble litt mye styr av det. Nå har vi heldigvis en juicesentrufuge som gjør jobben mye lettere.

Nå skal resten av sukkeret oppi og så skal de stå til godgjøring på badegulvet til de slutter å gjære.

Når alle dunkene er ferdig gjæret blir det prøvesmaking. Da kan vi mikse mellom dunkene for å finne frem til den rette blandingen. Vi ønsker ikke at alle skal smake det samme, men gode bør de være.

Det er ikke over da for kullsyren skal ristes ut og dunkene skal stå en tid før de tappes på flasker. Denne vinen blir best av å stå ett år på flasker. I år har vi hatt mer frukt enn de tidligere årene, så i år ble det 70 liter vin.

Har du lyst til å lage vin,men vet ikke helt hvor du skal begynne? I butikken hvor man kjøper utstyret til vin får du kjøpt en vinpakke. Den inneholder oppskrift og alt du trenger unntagen sukker.

3 kommentarer om “Hjemmelagde styrkedråper

  1. Jeg har i grunnen alltid hatt lyst til å lege vin, og skaffet meg en gang i tiden et plommetre til det bruket. Men det aldri noe annet. Og så forsvant treet, da det gamle huset vårt ble revet. Det høres godt ut, og veldig nostalgisk. Hilsen Grethe

    • Ja det er veldig godt, spesielt når den severes kald en sommerdag. Er enig i at det er nostalgisk. De gode gamle tradisjonene syntes jeg det viktig å ivareta. Plommer er fantastisk å lage vin av, så det var dumt at du ikke fikk prøvd det. Det er mange som har frukt trær i hagen som ikke bruker den. Til neste år kan du spørre om du kan få plukke noe, mot at de får en flaske plommevin av deg mot juletider. Jeg hadde gladelig sagt ja til det hvis jeg ikke hadde brukt frukten min.
      Ønsker deg en fin dag.Hilsen Elisabeth

    • Jeg var sikker på at jeg hadde svart deg for noen dager siden. Er ikke helt oppdatert på alt her inne enda. Skriver igjen for sikkerhets skyld. Det er hyggelig med frukt trær. Det er ikke for sent å lage vin. Det er så mange som ikke bruker frukten sin. Neste år kan du ringe på og spørre om du kan få plukke.Så kan de få en flaske vin fra egen hage til jul. Det må være en vinn vinn situasjon som de sikkert ikke sier nei til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s