Indian summer

Vi som bor på Vestlandet har virkelig fått oppleve hva indian summer virkelig er. Det er ikke ofte at finværet varer når helgen kommer, men denne helgen har vi virkelig vært heldige.

Helgen har gått med på å stelle hagen både hjemme og på hytten. Dette våknet jeg til da jeg satt over kaffen i 7 tiden i går morges.

Bilde

Etter morgen kaffen og frokosten var det bare til å ta på seg en t-skjorte og gå ut for å fjerne visne sommerblomster. Helt utrolig å kun ta på seg en t- skjorte i midten av oktober. Solen varmet godt allerede klokken 10. Det var fort gjort å glemme at datoen var 12. oktober og ikke 12. mars.

Det var gjerne ikke bare meg som ble lurt der vil jeg tro. Vi får alltid besøk av disse endene som vil ha litt mat. De kommer hver morgen utenom fellesferien, så vi har alltid en pose med brød klar til dem.

Bilde

Etter maten ble hannen litt leken.

Bilde

Bilde

Det var ikke parringsakten til endene dette skulle handle om, men om at både vi og naturen tviholder på sommeren så lenge det er mulig.

Jeg tok noen bilder både på hytten og hjemme denne helgen.

Bilde

Bilde

Bilde

#Georginer holder seg også kjempe bra. En gammeldags blomst som fremdeles er veldig populær. Den er desverre også veldig populær blant sneglene. Jeg har derfor plassert den i en sneglefri sone, nemlig på kaien.

#Georginer

Bilde

Jeg røsket opp mesteparten av sommerblomstene i bedene på hytten, men blomkarsene fikk stå litt til. De er virkelig på hell,men fremdeles minner de om om sommer.

Bilde

Blomkarse er en blomst du ikke skal kimse av. Den er temmelig «retro», men også en blomst som de fleste har gode minner fra. Mange bestemødre hadde disse i hagene sine. Grunnen til det kan være så mangt. For det første er de veldig enkle å få til. Det er også lett å  plukke frø fra dem.

Humler og bier er også veldig glad i blomsterstøvet fra disse plantene. Har du trær som trengs bestøving så er blomster som tiltrekker seg disse hjelperne.

Hjemme på Bønes var det også sommer stemning.

2013-10-12 15.50.48

Det første som møtte oss da vi kom hjem var synet av en som  stod på vannski.

#Kokardblomster#Arizona sun

«Arizona sun» er en fantastisk høst blomst som jeg har trykket til mitt bryst. Den blomster helt mot november. Den kom til Norge for ett par år siden.  Jeg har hatt den lengre enn det for jeg kjøpte frø fra Sverige.  Kjøper du denne så husk på at den ikke liker å bli flyttet. Da kommer den gjerne ikke tilbake til neste år. Normalt sett blir den mer rød i midten og gul ytterst.

Bilde

To bier fant veien til denne planten for å nyte de siste dragene fra blomsterstøvet.

Bilde

Denne planten fikk jeg av en hagevenn nå i vår. Gule sommer blomster er ikke det jeg kjøper mest av. Til påske er bedene mine fulle med påskelijer, men når sommeren kommer vil jeg ha noe nytt. Til neste sommer sies det at gule blomster kommer mer inn i motebildet.

Disse blomstene krever ikke noe som helst vedlikehold. Derfor er de perfekt for meg å ha, siden hagearbeidet blir forsømt hjemme om sommeren.  Så til neste år kommer jeg til å kjøpe flere slike.

Bilde

Tro det eller ei, men her har en av jordbærplantene kommet i blomst iløpet av helgen.

2013-10-12 17.32.06

Dette er også en plante som jeg kommer til å kjøpe igjen til neste år. Den krever heller nesten ikke stell. Den tåler også noen minusgrader på lik linje med Stemor og Petunia. Denne har stått ute siden mars og er fremdeles i blomst.

#Petunia

Petunia planten har mange knopper og kommer til å stå i blomst en god stund til. Den tåler noen frost netter denne her.

#Høstflofloks

#Høstfloks ( #Phlox paniculata) dufter sterkt, men godt. Ett par av disse inne i huset gir bedre duft en to duftelys.

Jeg håper at du også har hatt en fin helg der hvor du også bor.

Klem fra

Elisabeth

2 kommentarer om “Indian summer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s