Småfuglenes luksushotell

Nå er det tiden for å begynne å tenke på småfuglene igjen. Her i mitt nabolag er det nesten en kamp om å få alle de søte småfuglene i hagen. De kommer jo tilbake der hvor de får godt stell. Jeg tror det de som bodde i huset vårt før oss ikke brydde seg om fuglene. Jeg har prøvd tørket epler og laget hjemmelaget fuglemat, men de har stort sett foretrukket å tilbringe vintrene hos naboen lengre oppe i gaten. Det er utrolig hyggelig med fuglesang mens resten av naturen er i dvale.

Ekornet tok over fuglebrettet jeg kjøpte i fjor.

Ekornet tok over fuglebrettet jeg kjøpte i fjor.

Jeg tror at det er lurt å begynne tidlig for å få fuglene på plass, så jeg har vært ute og fått tak i to fine fuglematere. Jeg hadde tenkt å bare kjøpe en, men siden det var helt umulig  å bestemme seg ble det begge to.

Se på dette tøffe Twilight fuglebrettet. Jeg velger å kalle det for ett fuglehotell for dette er råflott og noe helt utenom det vanlige.

Fuglebrett #Twilight fra #Nelson garden

Fuglebrett #Twilight fra #Nelson garden

Maten fylles på gjennom skorsteinen hvor det er ett tett lokk. Jeg fylte bare opp litt slik at du lettere kan se hvordan brettet er festet på søylen. Brettet har en tynn kant slik at fuglematen ikke så lett skal falle ned til gnagerne. Det er også hull nederst i huset slik at maten renner ned etterhvert som småfuglene spiser. De større fuglene har ikke våget seg i nærheten av «luksushotellet». De er sikkert  redde for å skade vingene sine.

Det følger også med en sort trestolpe til fuglebrettet på  1500x 40 cm til å sette brettet på.

Syntes ikke du at denne fuglemateren var noe spesielt, så se her hva som skjer når mørket faller på.

Bilde

Det er ett LED lys i hvert hjørne som lyser opp matstasjonen i mørket. Her kan du også tydelig se hvor maten kommer ut fra.  Dette er batteridrevet, og har en sensor slik at det slår seg på når mørket stiger på. Det slår seg av igjen når det lysner. Du kan også slå det helt av manuelt.

Fuglemater Twilight fra Nelson Garden

Fuglemater Twilight fra Nelson Garden

Dette tror jeg kommer til å ta helt av i vinter, så jeg håper at Nelson Garden har ett stort lager. Tenk så fint det blir å se på når snøen kommer. Vi blir jo satt i julestemning med en gang. Jeg er veldig julete, og elsker å pynte både ute og inne. Så dette er midt i blinken for meg iallefall.Den perfekte julegaven til den som har alt.

Så den andre typen.

Bilde

Dette er annen av årets nyheter fra Nelson Garden. En mer romantisk og stil enn den over, men absolutt like fin.

Beholderen hvor maten fylles er av hard plast og med tett lokk, slik at maten ikke blir våt og råtner. Helt nederst er det noen små hull, slik at det renner ut litt og litt etter hvert som fuglene spiser.

Det er mange fordeler med en fuglemater slik som denne her. Det som er aller viktigst for meg er at maten skal være til småfuglene og ikke til verken Skjærer eller mus. Som du ser så er det ikke mulighet for de større fuglene til å komme seg bort til maten.

Tamme skjærer stjeler maten til småfuglene.

Tidligere år har vi lagt ut rester av brød på fuglebrettene istedenfor å kaste det i komposten. Det har resultert i at vi har fått ett tamt skjærepar som vokter over hagen. Det er nesten som de kan rutinene mine. Med det samme jeg beveger meg mot ytterdøren med komposten, står de klar for å se om jeg har med noen godsaker til de. Snur jeg meg for å ta på meg skoene så er de der med en eneste gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s