Vemodig å ta inn alle de eksotiske plantene

I morges da jeg våknet var det bare 4 grader utenfor mitt kjøkken vindu. Det er vemodig å måtte ta inn de blomstene som ikke tåler kulde, men det må nok gjøres i dag. Det skulle vært gjort for lenge siden, men jeg har prøvd å tviholde på sommeren så lenge jeg kan.

Eksotiske planter kan stå ute hvis vi tar forhåndsregler.

Jeg traff en mann fra Sotra som hadde det meste av eksotiske planter i sin hage. Blomstene hans ble ikke berørt av de kalde vintrene vi har hatt de tre siste årene. Det er en rekke eksotiske planter som kan overvintre ute hvis man dekker de godt til.

Han fortalte at han tvinnet LED juletrelys rundt bananplanter og andre planter som er skjør for kulde. Så tok han Glava rundt for å holde kulden ute og varmen inne.

Bilde

Da jeg kjøpte disse tre palmene i sommer var min plan å plante de ute. Mye sand og grus i joden, på lik linje som kaktuser. Jord holder på fuktigheten mer enn sand og stein og isklumper rundt beina på palmene er ikke ønskelig. Stein varmer også litt. Dette er med på å gjøre det lettere for de eksotiske plantene å overleve. Itillegg vil jeg legge en isopormatte med huller i bunn av pottene og litt oppover sidene slik at de holder mer på varmen.

Siden det er litt vanskelig å få tak i juletrebelysning i oktober, så de får være inne denne vinteren.  Så er det bare å kjøpe massevis av juletre belysning når det kommer på salg like før jul.

 

Bilde

Dette bilde tok mannen min forrige dagen. Det er så fantastisk deilig å legge meg ned i hammocken med en kopp grønn te. Høre det rasler litt i palmene og se utover sjøen. Kan ikke jeg dra til syden, så må syden komme til meg, ikke sant?

Palmene har virkelig hatt det bra ute i sommer for de hadde blitt så store at jeg ikke har sett på maken. Ute på terrassen hadde de så stor plass at det ikke var så lett å legge merke til det, men da de kom inn i stuen fikk jeg ett problem. De er så brede og store at de to største må settes inn på gjeste rommet. Litt trist er det, men jeg får ha døren åpen slik av vi får se de når vi går forbi. Når stesønnen min kommer hjem fra Spania hvor han bor, så kommer han til å føle seg hjemme med alle de palmene rundt seg.

Jeg ønsker dere alle en kjempe fin søndag, og tusen takk til dere som har trykket liker på facebook siden min.

2 kommentarer om “Vemodig å ta inn alle de eksotiske plantene

    • Jo takk for det. Det tar som regel noen uker med grei trafikk på siden. Det sier allefall han som har hjulpet meg. Det er bare til å smøre seg med tolmodighet. Rom ble heller ikke bygget på en dag. Jeg er utrolig glad for å ha fått så mange nye likes disse dagene. Det gir meg inspirasjon. Jeg vil prøve alt jeg kan for å lage en personlig og litt anderledes hage blogg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s