Nå begynner sneglebekjempelsen for neste år.

Frosten som var i vinter tok knekken på mange brunsnegler, så nå har vi en unik mulighet for å begrense omfanget.Flere kommuner og hagelag over hele landet har i år tilbudt sneglegift til redusert pris. Jeg har gjort en rekke tiltak for å bekjempe brunsneglen i år, og det ser ut til å ha hjulpet.
Nye snegler klekkes nå.

På sensommeren legger Iberiasneglene eggene sine, og de har klekkes nå i disse dager. Gjør vi de rette tiltakene nå, vil vi gå en bedre vår i møte.

Iberiasneglen har lagt eggene under frukttrærne.
Sneglene elsker nedfallsfrukt. Når jeg plukker nedfallsfrukt finner jeg som oftes en eller flere nyklekkede snegler på eplene. Iberiasneglen er gjerne ikke så dum som vi tror, for den legger tydeligvis eggene sine under frukttrærne. De blir klekket rett ved matfatet.
Det er derfor viktig å fjerne all annen nedfallsfrukt. Slik at de kun har ett sted å forsyne seg, nemlig der giften er. Hvis du ikke er tilhenger av gift, så er det likevel lurt legge ut åte slik at du lettere får øye på de. Du kan plukke de for så å ta livet av de på den måten du selv måtte ønske.

Legger ut åte for sneglene.
Da jeg begynte å legge ut åte for sneglene lo folk litt av meg. De syntes det var merkelig at jeg ville tiltrekke meg sneglene. Sneglene er der uansett og det er jo selvfølgelig lettere å bli kvitt de ved å samle de for så å destruere de. Istedenfor å gå rundt i hagen hver kveld på sneglejakt, legger jeg litt litt frukt og gift der hvor de ferdes. Finner jeg en snegl, så klipper jeg den, og tar gift på den også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s